Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Psihosomatske težave

Tokrat se posvečamo psihosomatskim težavam odraslih in otrok ter govorimo o simptomih psihosomatskih motenj. Naučili se boste izvajati sprostitvene tehnike za anksioznost in paniko, z vadbo pa poskrbeli tako za dobro fizično kot psihično počutje.

Psihosomatske motnje – ko boli duša, boli tudi telo

Čustva lahko vplivajo na nastanek somatskih bolezni – od tod tudi izraz psihosomatske motnje. S tem povezano nastajajo tudi duševne motnje, kajti povečano čutenje določenega čustva ali več njih hkrati, ki traja dlje časa, nato povzroči duševno motnjo in/ali fizične bolečine ter bolezni. Razkrivamo čustva, občutke in duševna stanja, ki najbolj vplivajo na nastanek psihosomatskih motenj.

Preveri zdaj
Psihosomatske motnje – ko boli duša, boli tudi telo
Kako pa kaj vaše duševno zdravje?

Kako pa kaj vaše duševno zdravje?

Za svoje fizično in psihično zdravje bi morali skrbeti vsak dan. K temu spadajo zdrav način življenja in redni sistematski pregledi. Če se pojavijo kakršne koli zdravstvene težave, pa nikar ne odlašajte z obiskom zdravnika. Z zavarovanjem Zdravstvena polica boste deležni hitre obravnave pri specialistu, ko ga boste potrebovali.

Poglej zavarovanje