V soboto, 18. 5., bomo med 7. in predvidoma 8. uro izvajali nujna vzdrževalna dela na omrežju. V tem času bo občasno prekinjeno ali moteno delovanje spletne strani. 18. 5., med 7. in 8. uro, bo občasno prekinjeno ali moteno delovanje spletne strani.

Z dobrodelno akcijo Mala dlan do najsodobnejšega inkubatorja

V dobrodelni akciji Mala dlan, veliko življenje, pri kateri je s finančnimi sredstvi pomagala tudi Vzajemna, smo zbrali več kot 30 tisoč evrov za nakup najsodobnejšega inkubatorja v Sloveniji.

Enota za intenzivno terapijo in nego nedonošenčkov v ljubljanski porodnišnici te opomni na neverjetno moč in ponižnost do življenja, ki se veča z vsakim utripom drobnih srčec za dlan velikih borcev, nad katerimi bdi požrtvovalno medicinsko osebje z vodjo in srcem enote dr. Lilijano Kornhauser Cerar na čelu. Zato ni prijetnejšega občutka, kot videti te na videz nebogljene štručke nekaj let pozneje

»Ko sem prebral članek v eni izmed revij, sem bil tudi sam izjemno vesel, da toliko malih otročičkov v naši, vaši hiši preživi in da se z uspehi na tem področju uvrščamo v sam svetovni vrh,« je na dogodku ob uradni predaji inkubatorja povedal generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder in dodal, da je za preživetje poleg strokovno usposobljenega osebja potrebna tudi ustrezna oprema, za katero pa velikokrat zmanjka denarja. Zato so takšne akcije še toliko bolj dobrodošle.

Asist. dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med., vodja EINT in predsednica Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, je dodala: »Na oddelku se vsako leto zdravi več kot 600 novorojenčkov, med katerimi prevladujejo nedonošenčki. Da bi lahko zrasli v zdrave malčke, jim morajo zdravniki, medicinske sestre in drugi zdravstveni delavci pomagati s številnimi aparati. V Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom smo izredno hvaležni pobudnici dobrodelne akcije, da so nam pomagali pri zbiranju sredstev za nakup novega inkubatorja.«

Dvojčka Maks in Miha Prevolnik, ki sta ob rojstvu tehtala komaj kilogram, danes pa sta korenjaka, ki jima ne bi nihče prisodil, da sta se rodila prezgodaj, pa sta skupaj z dr. Cerarjevo sprejela ček donacije naših ambasadork Katarine Venturini in Petre Majdič, ki nista mogli skriti ganjenosti in veselja.

Img 0544
Nazaj na Izjave