Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Tri zimske donacije Varuha zdravja

S tremi donacijami smo se pri Varuhu zdravja, Vzajemni, tokrat odločili pomagati trem organizacijam, ki s svojim poslanstvom, dejanji in srčnostjo pripevajo k lepšemu jutri starostnikov in otrok. To so društvo Humanitarček, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in društvo Junaki 3. nadstropja. Starostniki, ki živijo pod pragom revščine, bodo z donacijo lahko plačali ogrevanje, otroci, ki imajo zaradi socialnih stisk še dodatno oteženo šolanje na daljavo, bodo prejeli računalniško opremo, zdravstveno osebje na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike pa je že prejelo nove merilce temperature Genius 3.

Finančna pomoč v skupni vrednosti 6.000 evrov bo pripomogla k plačilu ogrevanja bivalnih prostorov in nakupu nujno potrebnih potrebščin oziroma aparatov posameznikom, ki so se znašli v izjemno težkih življenjskih situacijah. »Pri Varuhu zdravja spremljamo prizadevanja nevladnih organizacij in društev za pomoč ljudem v stiski. Njihove zgodbe se nas vsakič znova dotaknejo. Zavedamo se, da vsi novi ukrepi, povezani s širjenjem koronavirusa, mnoge postavljajo v vedno težji položaj. Zato bi želeli z nekaj finančne pomoči pomagati posameznikom, ki so jih okoliščine huje prizadele, da bi lažje preživeli prihodnje mesece,« je dejal predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln, MBA.

Letošnje leto so se namreč še jasneje pokazale nekatere boleče brazde v naši družbi, druge pa so se zaradi krize, povezane z epidemijo, še poglobile. Težke zgodbe so v javnosti vseprisotne, zato smo se pri Varuhu zdravja, Vzajemni, odločili na pomoč priskočiti organizacijam, ki jo v tem času še toliko bolj potrebujejo. Družbena odgovornost je eno naših glavnih vodil. To se vsako leto odraža tako v sodelovanju pri različnih projektih kot tudi z donacijami. Letos je kriza v zdravstvu in širši družbeni sliki jasno pokazala, kako velike so potrebe po solidarnosti in družbeno odgovornem delovanju. Del sredstev za donacije je povezan s še eno družbeno-odgovorno odločitvijo, in sicer zeleno. V skladu z našimi 3Z vrednotami zdravje-zaupanje-znanje smo se odločili, da bodo letošnja praznična voščila elektronska, denar, ki bi bil sicer namenjen za tisk pa smo namenili za donacije. 

Anita Ogulin In Marusa Kaucic Conde Iz Zpm Ljubljana Moste Polje Ob Prejemu Donacije Varuha Zdravja

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje: »Ker si nenehno prizadevamo za enake možnosti vseh otrok v Sloveniji, se zelo trudimo preprečevati še dodatno poglabljanje stisk in neenakosti učencev in dijakov iz socialno šibkih družin. Izjemno hvaležni smo za donacijo Vzajemne v naš humanitarni program Veriga dobrih ljudi. S sredstvi bomo kupili 5 računalnikov za učence in dijake iz manj spodbudnih okolij in jim tako omogočili boljše možnosti za dostop do učnih vsebin in sodelovanje pri pouku na daljavo.«

darilni bon vzajemna

Ninna Kozorog, predsednica društva Humanitarček, Slovenka leta: »Tako prvi kot tudi drugi koronski val sta še posebej prizadela najranljivejše starostnike. Marsikdo, ki je prej z zadnjimi evri zmogel pokrpati konec meseca, je sedaj pahnjen čez rob. Razlogi so – od tihih podražitev v trgovinah, do povišanih položnic za razkuževanje večstanovanjskih zgradb, razkužil in tako naprej. Sam spremenjen režim delovanja trgovin za marsikoga spremeni tudi nakupovalne navade – kar pomeni, da je zmanjšana dostopnost do znižanih izdelkov ... Nekomu z manj kot 300 evri pokojnine pa je vsak evro še kako pomemben. Takšnih je več kot 37.000 slovenskih upokojencev. V društvu Humanitarček smo veseli, da so stisko naših starostnikov spoznali pred začetkom kurilne sezone ter nam priskočili na pomoč z velikodušno donacijo, s katero bomo skupaj omogočili ogrevanje starostnikom. Vzajemna se je v tej zgodbi izkazala kot izjemen družbeno odgovoren partner s posluhom za najranljivejše. V imenu #projektVida se iskreno zahvaljujemo za podporo ... in ker skupaj verjamemo v dobro. Vzajemno.«

Drustvo Junaki 3  Nadstropja

Matija Gradišar, blagajnik društva Junaki 3. nadstropja: »Kot starši otrok obolelih za rakom, si seveda želimo, da imajo našo Junaki na voljo najboljše pogoje v času zdravljenja. Zato smo hemato-onkološkemu oddelku Pediatrične klinike priskočili na pomoč in jim s pomočjo Vzajemne priskrbeli tri nujno potrebne nove merilce temperature Genius 3. Tudi uradno smo jih že predali zdravstvenemu osebju na oddelku, kjer so se donacije zelo razveselili. Hvala, da ste s svojo donacijo prispevali kamenček v mozaik pomoči Junakom 3. nadstropja.«

Fotografije: arhiv Vzajemne

  • Predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin in Maruša Kaučič Condé ob prejemu donacijskega bona Varuha zdravja, Vzajemne.
  • Predsednica društva Humanitarček in Slovenka leta Ninna Kozorog ob prejemu donacijskega bona Varuha zdravja, Vzajemne.
  • Matija Gradišar iz društva Junaki 3. nadstropja (desno) ob predaji merilcev temperature z glavno medicinsko sestro na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike in pediatrom onkologom dr. Tomažem Prelogom.
Nazaj na Izjave