Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Naša zavarovalnica med najuglednejšimi delodajalci

Vzajemna je prejela priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca leta 2017 med vsemi zavarovalnicami.

V raziskavi, ki je bila izvedena sedmič, je sodelovalo več tisoč kandidatov, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij. Naša zavarovalnica je bila prepoznana kot najuglednejši delodajalec v panogi zavarovalništvo, za najuglednejšega delodajalca nasploh pa so Slovenci izbrali Krko.

Sodelujoči v raziskavi so ugled delodajalca določali po treh kriterijih, in sicer glede na poznavanje podjetja med kandidati na trgu dela, upoštevanje podjetja kot potencialnega delodajalca in glede na stopnjo izbornega delodajalca.

Pri določanju količnika ugleda so izmed treh kriterijev nekoliko manjšo moč dali splošnemu poznavanju organizacije v primerjavi z drugima dvema kriterijema, da bi s tem omilili prednost tistih podjetij, ki se pojavljajo na trgu produktov široke potrošnje in lahko že zgolj to dejstvo močno doprinese k njihovi dobri prepoznavnosti ter morebitni višji privlačnosti med kandidati.

Priznanja najuglednejšim delodajalcem po področjih: Vzajemna zdravstvena zavarovalnica (zavarovalništvo), Banka Slovenije (bančništvo, računovodstvo, finance), Telekom Slovenije (elektronika, telekomunikacije), Krka (farmacija in kemija), Kompas (gostinstvo, turizem, potovanje), Postojnska jama (gostinstvo, turizem, potovanje), Riko (gradbeništvo, arhitektura, geodezija), Adecco (kadrovanje) in Coca-Cola HBC Slovenija (marketing, komerciala, PR).
 
Priznanje so prejeli še Pipistrel (proizvodnja), Microsoft (računalništvo, programiranje), Akrapovič (strojništvo, metalurgija, rudarstvo), Geoplin (tehnične storitve), Fraport Slovenija (transport, nabava, logistika), Petrol (trgovina) in Medex (živilstvo, veterina).

Izvajalec raziskave Ugled delodajalca je Moje delo, slovenski ponudnik kariernih produktov in storitev oglaševanja kadrovskih potreb.

Nazaj na Izjave