Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Vzajemko obiskal otroke na Debelem rtiču

Prvi teden v juliju je potekala zdravstveno terapevtska kolonija na Debelem rtiču za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo. Tam so preživeli čudovitih sedem dni ob morju, obiskala pa jih je tudi maskota Vzajemko. Letovanje je potekalo v organizaciji društva Sonček Maribor, na pomoč pa je s finančnimi sredstvi priskočila Vzajemna.

Zdravstveno terapevtske kolonije so namenjene otrokom in mladostnikom s cerebralno paralizo, ki potrebujejo 24-urno nego in pomoč. Potekajo v organizaciji društva Sonček Maribor, ki so ga pred 37 leti ustanovili starši otrok s cerebralno paralizo, da bi olajšali in olepšali življenja svojih otrok. Namen takšnih kolonij je emancipacija otroka od staršev, učenje rekreativnih in sprostitvenih dejavnosti, utrjevanje zdravja ter tudi razbremenitev staršev, ki za otroke skrbijo vsak dan celo leto. Zraven spremljevalcev in negovalcev so vključeni tudi specialni pedagogi, športni inštruktorji, strokovnjaki za prilagojeno plavanje, logopedi, delovni terapevti in fizioterapevti.

Soncek Debeli Rtic Vzajemko
Soncek Debeli Rtic Vzajemko

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica je z donacijo sofinancirala letovanje osmim otrokom, ki so tako lahko doživeli poletne počitnice z vrstniki in prijatelji na Debelem rtiču. Nepozabne morske dogodivščine je z nenapovedanim obiskom popestril Vzajemko in pričaral nasmehe na njihove obraze. Otroci so bili nad presenečenjem navdušeni, s kengurujčkom so preživeli sončen popoldan ob morju. Sicer pa je Vzajemna že v februarju petim otrokom iz socialno šibkih družin omogočila zimovanje v Kranjski Gori, ki je potekalo pod okriljem ZPM Moste-Polje.

Nazaj na Izjave