Zavarovanje za tujino

Iščete zanesljivo zdravstveno zavarovanje za tujino, za krajši izlet, večje potovanje ali kar celoletno potovalno avanturo? Preverite našo ugodno ponudbo.

Web P09 Zavarovanjezatujino Comp V03

Izračunaj ceno zavarovanja za svoje potovanje

od5,12 €*

 • Dnevna premija z vključenim DPZP, ki velja za zavarovanje posameznika pri paketu Evropa S.

Ključne prednosti

 • support 24/7 asistenca
 • health krije nujne zdravstvene storitve
 • ambulance krije nujne zdravstvene prevoze
 • people krije iskanje in reševanje ponesrečenih oseb
 • money zavarovalna vsota do 1.000.000 €

Zakaj skleniti zavarovanje za tujino

 1. Izognite se stroškom nujnih zdravstvenih storitev v tujini.
 2. Dobite več kritij, kot jih ponuja Evropska kartica.
 3. Krijemo vam stroške nujnih zdravstvenih storitev v vrednosti do 1.000.000 €.
Evropska kartica zavarovanje za tujino Vzajemna

Evropska kartica ni dovolj

Evropska kartica vam ne nudi asistence, kar pomeni, da boste v primeru, da boste potrebovali zdravnika, prepuščeni sami sebi. Če boste potrebovali zdravniško pomoč, ki jo obvezno zdravstveno zavarovanje v obiskani državi ne krije, boste morali zdravstvene storitve doplačati sami.

Prav tako Evropska kartica ne krije stroškov prevoza v Slovenijo, stroške prevoza v bolnišnico pa krije le v nekaterih državah.

Več o Evropski kartici

Z zavarovanjem za tujino vam krijemo

support

24/7 zdravniška asistenca

Pomoč na daljavo v slovenščini ter obveščanje vas in vaših najbližjih.

health

Nujna medicinska pomoč

Tudi v zdravstvenih ustanovah, ki niso del javnega zdravstva v obiskani državi.

ambulance

Nujni prevozi

Prevoz na kliniko ali v bolnišnico, iskanje in reševanje ponesrečenih oseb ter prevoz v Slovenijo.

info

Odvetniške storitve

Stroški organizacije odvetniške pomoči in prevajalca ter začasni polog varščine

Kritje stroškov v primeru obolenja s covidom-19 pri Zavarovanju za tujino

Vsa že sklenjena zavarovanja, ki so v tem trenutku veljavna, in zavarovanja, ki se bodo sklepala in podaljševala do 30. 6. 2022, vključujejo naslednja kritja stroškov, ki nastanejo v povezavi z boleznijo covid-19:

Stroški zdravstvene oskrbe na enak način, kot bi šlo za katerokoli drugo bolezen (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo).

Stroški testa, ki ga naroči zdravnik, ob koriščenju kritja iz zavarovanja. Preventivni testi na letališču ob povratku domov ne glede na rezultat niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da ga bo moral opraviti. So pa kriti vsi nadaljnji stroški, če bi bil preventivni test pozitiven.

Stroški karantene/samoizolacije (za zavarovanca in/ali družinske člane): do konca samoizolacije/karantene oziroma negativnega testa oziroma največ sedem nočitev krijemo pri individualni polici do 150 evrov/noč, pri družinski polici pa do 250 evrov/noč/družino.

Aranžma za prevoz (letalska karta* oz. drug prevoz v ekonomskem razredu, in sicer 1.000 evrov pri individualni polici in 2.000 eur pri družinski polici), v primeru, da je zavarovanec:

 • zbolel za covidom-19 (pozitiven test) in
 • napoten v samoizolacijo/karanteno in
 • je posledično zamudil prvotno načrtovan datum vrnitve v Slovenijo, za katerega je imel plačano letalsko karto oz. organiziran in plačan drug prevoz.

*Zavarovanec mora predhodno preveriti pri letalski družbi, ali je možna brezplačna prestavitev leta. Če s spremembo letalske karte nastanejo stroški, ki jih letalski prevoznik ne krije, jih bomo krili mi, vendar je obveza zavarovanca, da predhodno posreduje odgovor letalskega prevoznika.

Zagotavljanje kritja in organizacije zdravstvenih storitev na območjih Ukrajine in Rusije

V povezavi z aktualnim dogajanjem na območju Ukrajine in Rusije našim zavarovancem podajamo nekaj dodatnih informacij.

Na področju Ukrajine v tem trenutku organizacija zdravstvenih storitev ni mogoča. V Rusiji pa je organizacija zdravstvenih storitev zaradi omenjene situacije omejena.

Skladno s splošnimi pogoji zavarovanja za tujino sicer velja, da so izključene naše obveznosti, če zavarovalni primer nastopi kot posledica vojnih dogodkov. Kljub temu se bomo skupaj z našim asistenčnim partnerjem potrudili, da tistim, ki bi potrebovali morebitno pomoč na omenjenih področjih, ponudimo pomoč kot bo to mogoče glede na dane okoliščine.

Glede potovanj v Ukrajino in Rusijo je določena opozorila izdalo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve, ki vsem našim državljanom odsvetuje potovanja v Ukrajino in Rusijo (aktualne informacije lahko spremljate na spletni strani: https://www.gov.si/drzave/ukrajina/ in https://www.gov.si/drzave/rusija/). 

Kateri paket izbrati

Stroški zdravstvenih storitev v tujini se od države do države močno razlikujejo. Višji standard države običajno pomeni tudi višje stroške zdravljenja. Če izberete zavarovanje s prenizko zavarovalno vsoto, to lahko pomeni, da boste v nekaterih državah še vedno morali doplačati za zdravstvene storitve. Zavarovanje za tujino lahko sklenete zase, za družino ali skupino ljudi. Izbirate lahko med zavarovanji za Evropo ali svet, svojo družino pa lahko zavarujete tudi za počitnice na Hrvaškem. Na spodnjem zemljevidu preverite, kakšno zavarovalno vsoto vam priporočamo za določeni del sveta.

Zemljevid Tujina V4

Dodatek za nezgodo

Če se želite za tujino tudi nezgodno zavarovati, lahko za čas potovanja zavarovanju za tujino pod ugodnimi pogoji priključite dodatek za nezgodo.

Dodatek za nezgodo v tujini vključuje:

 • izplačilo do 10.000 € v primeru trajne invalidnosti (nad 40 %)
 • dnevno nadomestilo v višini 20 €/nočitev za podaljšano bivanje v bolnišnici (do 30 nočitev za posamezni zavarovalni primer)


Kovcek D 300x170

Primer zavarovanca

Zavarovanec se je odpravil na pohod v gore v severni Italiji. Med pohodom je utrpel možgansko kap. Celotni stroški zdravljenja v tujini in prevozov so znašali 11.900 €. Ker je imel sklenjeno zavarovanje za tujino pri Vzajemni, smo stroške krili mi.

Doplačilo za večji poklicni riziko pri delu

V seznamu so navedena doplačila za najpogostejše vrste poklicnih dejavnosti.  
   
Doplačilo za povečan riziko pri delu Doplačilo
avtoprevozniki, vozniki turističnih avtobusov, vozniki taksija, vozniki kombijev kot spremljevalci izrednih vozil 50 %
monterji, varilci, ključavničarji, električarji, osebnostni varnostniki, policisti 50 %
vojaki (na mirovnih misijah v tujini), mornarji (delo na ladji), potapljači, višinski delavci 100 %
delavci v predorih, delo na gradbiščih, gozdarji, monterji plezalnih sten 100 %
   
Nerazvrščene dejavnosti se razvrsti glede na primerljive oziroma doplačilo določi strokovna služba zavarovalnice.  

Kako uveljaviti zavarovanje

V primeru hujših poškodb ali bolezni

Če potrebujete zdravniško pomoč, takoj pokličite 24-urni asistenčni center na telefon: +386 1 47 18 777 ali pa nam pišite na tujina@vzajemna.si. V asistenčnem centru vam bodo pomagali dobiti zdravniško pomoč, prevoz do zdravnika ali v Slovenijo ali pomoč odvetnika.

V primeru lažje poškodbe ali bolezni

Če se lažje poškodujete ali zbolite in stroški zdravljenja ne presegajo 100 €, vam ni treba klicati asistenčnega centra. Stroške zdravljenja poravnajte na licu mesta, shranite račun, ko se vrnete pa nam pošljite zahtevek za povračilo stroškov.

Več o uveljavljanju zavarovanja 

Pripravljeni na potovanje?