Celoletno zavarovanje za tujino Multitrip

S celoletnim zavarovanjem Multitrip potujte brez skrbi pred stroški zdravljenja v tujini. Posebnost zavarovanja Multitrip so ugodne premije in visoka zavarovalna kritja.

Web P20 Druzinskotujina Comp V01

Izračunaj ceno zavarovanja za svoje potovanje

od44,54 €*

 • Letna premija z vključenim DPZP, ki velja za zavarovanje posameznika pri paketu Evropa S.
  Za sklenitve do 30. 6. 2022 priznamo 20 % popust (velja le za fizične osebe).

Ključne prednosti

 • support 24/7 asistenca
 • health krije nujne medicinske in zobozdravstvene storitve
 • ambulance krije nujne zdravstvene prevoze
 • people krije iskanje in reševanje ponesrečenih oseb
 • money zavarovalna vsota do 1.000.000 €

Zakaj skleniti zavarovanje Multitrip

 1. Izognite se stroškom nujnih zdravstvenih storitev v tujini.
 2. Dobite več kritij, kot jih ponuja Evropska kartica.
 3. Zavarujte se za vsa potovanja in poslovne izlete, ki jih opravite v enem letu.

Z zavarovanjem Multitrip vam krijemo

support

24/7 zdravniška asistenca

Pomoč na daljavo v slovenščini ter obveščanje vas in vaših najbližjih.

health

Nujna medicinska pomoč

Tudi v zdravstvenih ustanovah, ki niso del javnega zdravstva v obiskani državi.

ambulance

Nujni prevozi

Prevoz na kliniko ali v bolnišnico, iskanje in reševanje ponesrečenih oseb ter prevoz v Slovenijo.

info

Odvetniške storitve

Stroški organizacije odvetniške pomoči in prevajalca ter začasni polog varščine.

Kateri paket izbrati

Stroški zdravstvenih storitev v tujini se od države do države močno razlikujejo. Višji standard države običajno pomeni tudi višje stroške zdravljenja. Če izberete zavarovanje s prenizko zavarovalno vsoto, to lahko pomeni, da boste v nekaterih državah še vedno morali doplačati za zdravstvene storitve. Na spodnjem zemljevidu preverite, katero zavarovanje vam priporočamo za določeni del sveta.

Zemljevid Tujina V4

Zavarovanje razširite z dodatkom na nezgodo

Če se želite za tujino tudi nezgodno zavarovati, lahko zavarovanju Multitrip pod ugodnimi pogoji priključite dodatek na nezgodo.

Dodatek za nezgodo v tujini vključuje:

 • izplačilo do 10.000 € v primeru trajne invalidnosti (nad 40 %)
 • dnevno nadomestilo v višini 20 €/nočitev za podaljšano bivanje v bolnišnici (do 30 nočitev za posamezni zavarovalni primer)


Kritje stroškov v primeru obolenja s covidom-19 pri Zavarovanju za tujino

Vsa že sklenjena zavarovanja, ki so v tem trenutku veljavna, in zavarovanja, ki se bodo sklepala in podaljševala do 30. 6. 2022, vključujejo naslednja kritja stroškov, ki nastanejo v povezavi z boleznijo covid-19:

Stroški zdravstvene oskrbe na enak način, kot bi šlo za katerokoli drugo bolezen (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo).

Stroški testa, ki ga naroči zdravnik, ob koriščenju kritja iz zavarovanja. Preventivni testi na letališču ob povratku domov ne glede na rezultat niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da ga bo moral opraviti. So pa kriti vsi nadaljnji stroški, če bi bil preventivni test pozitiven.

Stroški karantene/samoizolacije (za zavarovanca in/ali družinske člane): do konca samoizolacije/karantene oziroma negativnega testa oziroma največ sedem nočitev krijemo pri individualni polici do 150 evrov/noč, pri družinski polici pa do 250 evrov/noč/družino.

Aranžma za prevoz (letalska karta* oz. drug prevoz v ekonomskem razredu, in sicer 1.000 evrov pri individualni polici in 2.000 eur pri družinski polici), v primeru, da je zavarovanec:

 • zbolel za covidom-19 (pozitiven test) in
 • napoten v samoizolacijo/karanteno in
 • je posledično zamudil prvotno načrtovan datum vrnitve v Slovenijo, za katerega je imel plačano letalsko karto oz. organiziran in plačan drug prevoz.

*Zavarovanec mora predhodno preveriti pri letalski družbi, ali je možna brezplačna prestavitev leta. Če s spremembo letalske karte nastanejo stroški, ki jih letalski prevoznik ne krije, jih bomo krili mi, vendar je obveza zavarovanca, da predhodno posreduje odgovor letalskega prevoznika.

Zagotavljanje kritja in organizacije zdravstvenih storitev na območjih Ukrajine in Rusije

V povezavi z aktualnim dogajanjem na območju Ukrajine in Rusije našim zavarovancem podajamo nekaj dodatnih informacij.

Na področju Ukrajine v tem trenutku organizacija zdravstvenih storitev ni mogoča. V Rusiji pa je organizacija zdravstvenih storitev zaradi omenjene situacije omejena.

Skladno s splošnimi pogoji zavarovanja za tujino sicer velja, da so izključene naše obveznosti, če zavarovalni primer nastopi kot posledica vojnih dogodkov. Kljub temu se bomo skupaj z našim asistenčnim partnerjem potrudili, da tistim, ki bi potrebovali morebitno pomoč na omenjenih področjih, ponudimo pomoč kot bo to mogoče glede na dane okoliščine.

Glede potovanj v Ukrajino in Rusijo je določena opozorila izdalo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve, ki vsem našim državljanom odsvetuje potovanja v Ukrajino in Rusijo (aktualne informacije lahko spremljate na spletni strani: https://www.gov.si/drzave/ukrajina/ in https://www.gov.si/drzave/rusija/). 

Brezskrbno skočite v tujino

Nahrbtnik D 300x170

Paketi Multitrip zavarovanj za tujino so namenjeni posameznikom, družinam ali skupinam, ki večkrat letno potujejo v območje razširjene Evrope ali sveta in se vmes vračajo domov. Posebnost letnega zavarovanja Multitrip so ugodne premije in visoka zavarovalna kritja. Zavarovanje Multitrip velja za vsa potovanja oz. obiske v tujini, ki jih opravite v roku enega leta. Posamezno potovanje lahko brez vmesne vrnitve v domovino traja največ 90 dni.

Če boste dlje časa delali ali študirali v tujini, si oglejte tudi Zavarovanje Tujina Live.

Poleg klasičnega celoletnega zavarovanja Multitrip vam je na voljo tudi POSLOVNI Multitrip, ki je namenjen izključno službenim potovanjem, skleniti pa ga je možno v vseh poslovalnicah Vzajemne.

Kako uveljaviti zavarovanje

V primeru hujših poškodb ali bolezni

Če potrebujete zdravniško pomoč, takoj pokličite 24-urni asistenčni center na telefon: +386 1 47 18 777 ali pa nam pišite na tujina@vzajemna.si. V asistenčnem centru vam bodo pomagali dobiti zdravniško pomoč, prevoz do zdravnika ali v Slovenijo ali pomoč odvetnika.

V primeru lažje poškodbe ali bolezni

Če se lažje poškodujete ali zbolite in stroški zdravljenja ne presegajo 100 €, vam ni treba klicati asistenčnega centra. Stroške zdravljenja poravnajte na licu mesta, shranite račun, ko se vrnete pa nam pošljite zahtevek za povračilo stroškov.

Več o uveljavljanju zavarovanja