Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Zavarovanje Pomoč na domu

Sklenite zavarovanje in si v primeru bolezni ali nezgode omogočite pomoč pri gospodinjskih opravilih, nujne prevoze in 24-urno zdravniško asistenco na daljavo.

Web P005 Pomocdoma Comp V01

Sklenite zavarovanje Pomoč na domu in po bolezni ali nezgodi okrevajte v domačem okolju.

5,09 €*

3 % popust na letno plačilo premije

  • Mesečna premija z vključenim DPZP.

Ključne prednosti

  • aditional pomoč pri gospodinjskih opravilih in nakupovanju
  • ambulance nujni prevozi
  • therapy pomoč pri opravljanju osnovnih življenjskih potreb
  • support 24/7 zdravniška asistenca na daljavo

Kaj vključuje zavarovanje Pomoč na domu

support

24/7 zdravniška asistenca

Telefonski posvet z zdravnikom 24/7.

therapy

Pomoč pri osnovnih življenjskih potebah

Pomoč pri hranjenju, oblačenju, umivanju in gibanju v vašem domu.

aditional

Pomoč pri gospodinjskih opravilih

Pomoč pri odnašanju smeti, pomivanju posode, pripravi ali dostavi hrane.

plus

Pomoč pri nakupovanju

Nakup nujnih življenjskih potrebščin v bližnjih trgovinah in lekarni.

ambulance

Nujni prevozi

Prevoz na zdravstveni pregled, banko, pošto.

Ko zaradi bolezni ali nezgode okrevate v domačem okolju

Pomoc Na Domu

Ste kdaj pomislili, kako bi morali prilagoditi svoj vsakdan, če bi zboleli ali imeli nezgodo? Kako bi si pripravili obroke, se oblekli, odpravili k zdravniku, plačali položnice in podobno? Kakšen dan bi vam verjetno lahko pomagali vaši najbližji, kako pa naprej?

Z zavarovanjem Pomoč na domu bodo za brezskrbnejše in dostojnejše okrevanje v vašem domačem okolju poskrbeli naši pogodbeni partnerji, ki imajo izkušnje z oskrbo na domu.

Zavarovanje Pomoč na domu lahko sklenete, če ste stari med 18 in 74 let. Zavarovanje sklenete za eno leto s samodejnim podaljševanjem do prekinitve ali do vašega 75. leta starosti.

Primeri zavarovancev

Markov in Barbarin primer sta informativne narave, za lažjo predstavo o tem, kako zavarovanje Pomoč na domu deluje v praksi.

Marko je zbolel za hujšo obliko pljučnice. Zelo slabo počutje in visoka vročina sta ga prikovala na posteljo. Zdravnik ga je napotil na slikanje in mu na podlagi izvidov predpisal mesec dni bolniške. Ker v bližini ni bilo nikogar od domačih, je Marko poklical v asistenčni center Vzajemne in v nekaj urah je bila pri njem gospa Vesna. Skupaj sta se dogovorila glede pomoči, ki jo je Marko potreboval.

Gospa Vesna je Marku pomagala pri posredovanju zdravniške dokumentacije zavarovalnici, saj Marko tega sam zaradi bolezni ni zmogel. V Vzajemni so na podlagi Markovih izvidov nemudoma potrdili nadaljnji načrt pomoči na domu. Gospa Vesna mu je tako vsak dan pripravila topel obrok, pomila posodo, mu pomagala pri osebni higieni, prezračila prostore in zamenjala posteljnino. Marku je iz bližnje lekarne prinesla zdravila, ki mu jih je predpisal zdravnik. Po dveh tednih je moral Marko na kontrolni pregled k zdravniku, vendar je pri tem potreboval pomoč. Gospa Vesna mu je pomagala pri odhodu od doma, ga odpeljala k zdravniku in pripeljala nazaj domov. Četrti teden je Marko že bistveno okreval in gospa Vesna je zaključila s pomočjo.

Marko je s pomočjo gospe Vesne premagal hudo bolezen in počasi okreval.

Barbara je bila huje poškodovana v prometni nesreči. Zaradi pretresa možganov, zloma desne noge in poškodbe rame je bila v bolnišnici skoraj 10 dni. Ves čas so jo obiskovali mož Gregor ter njuna dva otroka. Barbara in Gregor sta se zavedala, da bo po odpustu iz bolnišnice Barbara še nekaj časa težko skrbela sama zase in za družino, Gregor pa zaradi obveznosti v službi ne bo mogel biti cel dan ob njej. Poklicala sta asistenčni center Vzajemne in se dogovorila, kakšno vrsto pomoči Barbara potrebuje.

Skupaj so sestavili načrt pomoči na domu. Barbara je po odhodu iz bolnišnice lahko brezskrbno nadaljevala okrevanje v domačem okolju. Kljub temu da je Barbari pomagala družina, je bila zanjo pomoč, ki ji jo je nudila gospa Janja, prvih nekaj tednov neprecenljiva. Gregor je zaradi zagotovljene pomoči lahko brezskrbno opravljal svoje delo.

Barbara je kljub rednemu jemanju predpisane protibolečinske terapije v prvem tednu okrevanja imela hude bolečine. Za nasvet je večkrat po telefonu povprašala zdravnika, ki ji je glede na potek zdravljenja in predpisano terapijo svetoval in jo pomiril. Tri tedne kasneje Barbara ni več potrebovala pomoči, saj je njeno okrevanje lepo napredovalo. Zahvaljujoč pomoči na domu je - kljub težki nesreči - ta čas uspešno premostila cela družina.

Kako prijaviti škodo

Pogoji za uveljavljanje zdravstvene asistence

Storitve pomoči na domu lahko uveljavljate izključno prek našega asistenčnega centra, ki vas bo usmerjal pri uveljavljanju pravic iz zavarovanja.

Izvedba zdravstvene asistence

Če imate po teh pogojih pravico do pomoči na domu in želite to pravico izkoristiti, pokličite naš asistenčni center na brezplačno telefonsko številko: 080 20 60 ali izpolnite spodnji obrazec. Ob klicu boste asistenčnemu centru posredovali podatke za prijavo zavarovalnega primera, ki bodo podlaga za ugotavljanje upravičenosti do storitev pomoči na domu.

Želim zdravstveno asistenco

Brezskrbno okrevajte v domačem okolju

Naročite svetovalca, ki bo odgovoril na vsa vaša vprašanja glede zavarovanja Pomoč na domu.