Zavarovanje za smučanje v tujini

Pred odhodom na smučanje v tujini – četudi le za en dan ali konec tedna – je pametno poskrbeti za zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške reševanja, zdravstvenih storitev in prevoza v domovino. Kljub pazljivosti se lahko med vijuganjem po belih strminah pripeti nezgoda, ki zahteva zdravniško pomoč, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja pa še zdaleč ne krije vsega.

Tujina Zima Druzina Print V02

Ko brezskrben dan na snegu prekine bolečina

Poškodbe so del vsakega športa, tudi smučanja. Zgodijo se lahko zaradi neprevidnosti, preobremenitve telesa, pa tudi zunanjih dejavnikov, na katere ne moremo vplivati. Ko se pojavi bolečina in potrebujemo zdravniško pomoč, je v tujini prvo vprašanje, kam se obrniti.

Na večjih smučiščih je to lahko organizirana služba prve pomoči, toda pozor, ta ni nujno brezplačna, tudi če imate evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Še več – če je potrebno posredovanje reševalcev z motornimi sanmi, snežnim teptalcem ali celo helikopterjem, je ta storitev v mnogih državah plačljiva. Brez ustreznega zavarovanja vas lahko doleti plačilo storitev reševanja v znesku več tisoč evrov.

Telefonski klic na asistenčno številko, ki vas reši skrbi in stroškov

Vse težave zaradi reševanja in iskanja zdravniške pomoči si lahko prihranite, če poskrbite za zavarovanje za smučanje v tujini, in sicer tako, da pred odhodom sklenete zavarovanje za tujino

Ko boste potrebovali zdravniško pomoč, bo zadostoval klic v asistenčni center Varuha zdravja, Vzajemne, kjer bodo agenti za vas uredili vse potrebno, da boste prišli do zdravniške oskrbe – vključno z reševalnim prevozom, če bo ta potreben.

Tako se vam ne bo treba ukvarjati z iskanjem javne zdravstvene ustanove, kjer velja evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, temveč bo agent v klicnem centru organiziral zdravstveno pomoč, ki je v tistem trenutku za vas najprimernejša.

Asistenčni center lahko ob sklenjenem zavarovanju za tujino pokličete kadarkoli potrebujete pomoč, 24 ur na dan, vse dni v tednu. 

Dodatna prednost zavarovanja za tujino pri Varuhu zdravja, Vzajemni, je tudi komunikacija v slovenskem jeziku, kar močno poenostavi iskanje zdravniške pomoči v tuji državi, katere jezika in drugih posebnosti morda ne poznate najbolje.

Evropska kartica še zdaleč ne krije vsega

Z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ste upravičeni le do najnujnejših storitev v javni zdravstveni mreži. Ne zagotavlja vam asistence in dodatnih kritij, kot so obravnava pri zdravnikih zasebnikih in v zasebnih bolnišnicah, organizacija prevoza domov, zasebni reševalni prevozi, obisk svojcev in še mnogo drugega, kar je sestavni del zavarovanja za tujino Varuha zdravja, Vzajemne.

Zavarovanje za smučanje v tujini – zaščitite se pred visokimi stroški

Ko razmišljate o zavarovanju za smučanje v tujini, upoštevajte, da so lahko stroški reševalnih in zdravstvenih storitev v nekaterih državah zelo visoki. Z zavarovanjem za tujino si tako zagotovite ne le lažji dostop do zdravniške pomoči, če jo boste potrebovali, temveč se hkrati tudi zaščitite pred visokimi stroški.

Že res, da pred odhodom na smučarski oddih običajno ne razmišljamo o tem, kaj vse se lahko zgodi, toda poglejmo čisto pragmatično. Nezgode se dogajajo. Večje in manjše. Takšne, ki zahtevajo večdnevno oskrbo v bolnišnici in takšne, kjer zadostuje enkratni obisk dežurnega zdravnika. 

Zgodi se lahko tudi, da med zimskim oddihom zbolimo ali nas začne boleti zob. Škoda bi bilo zaradi zobobola ali bolečega grla imeti pokvarjen dopust, ko pa lahko težavo reši že obisk bližnje ambulante. Z zavarovanjem za tujino ste lahko brez skrbi, da boste hitro prišli do pregleda pri splošnem zdravniku ali zobozdravniku, če ga boste potrebovali.

Večkrat na leto na smučanje v tujino? Izberite celoletno zavarovanje

Če se boste večkrat odpravili na smučanje čez mejo, se vam mnogo bolj kot posamezna zavarovanja splača skleniti celoletno zavarovanje za tujino Multitrip. Že ob dveh podaljšanih smučarskih koncih tedna je celoletna polica lahko ugodnejša od vsakokratnega sklepanja kratkotrajnega zavarovanja.

Hkrati s celoletnim zavarovanjem poskrbite tudi za brezskrbno enodnevno smuko, kadar si privoščite bele užitke na katerem od bližnjih avstrijskih ali italijanskih smučišč.

NOVOST: Dodatno kritje tudi odgovornosti na smučišču v tujini.

Nepogrešljivo za aktivne posameznike in družine

Celoletno zavarovanje je nepogrešljivo za vse aktivne posameznike in družine, ki večkrat na leto potujejo v tujino. Z vključitvijo vseh družinskih članov v Vzajemnino zavarovanje Multitrip je prihranek še večji.

Pred smučanjem v tujini sklenite zavarovanje kar prek spleta

Ne glede na to, ali želite skleniti zavarovanje za enkratnen smučarski oddih ali celoletno zavarovanje za vsa potovanja v tujino, lahko to hitro in preprosto opravite prek spleta.

Za sklenitev celoletnega zavarovanja za tujino obiščite spletno mesto Vzajemna Multitrip in v nekaj korakih iz domačega udobja pridobite zavarovalno polico po svoji meri.

Potrebujete zavarovanje za samo eno smučanje v tujini? Kliknite in sklenite zavarovanje za tujino pri Varuhu zdravja, Vzajemni, za toliko dni, kot ga potrebujete.

Nazaj na Nasveti