Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Polnjen jajčevec s počasi pečenimi paradižniki in salso verde

Počasi pečeni češnjevi paradižniki v pečici okusno karamelizirajo in jih je pravi užitek kombinirati z grenkim jajčevcem, ki smo ga v sodelovanju s Terezo Poljanič pripravili polnjenega s kvinojo in zeleno bazilično omako. Izjemen okus te polnovredne jedi bo zagotovo pregnal temne oblake zavedanja, da so to verjetno še zadnji vzdihljaji poletja na krožniku.

Recept

Sestavine za polnjene jajčevce

  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 4 stroki česna
  • 2 jajčevca
  • 100 g kvinoje
  • 50 g fete (po želji)
  • bazilikin salsa verde

Sestavine za bazilikin salsa verde

  • 2 veliki pesti bazilike 
  • 1 pest peteršilja 
  • 1 pest mete 
  • 1 pest kaper 
  • 4 kisle kumarice
  • 1 jušna žlica dijonske gorčice
  • 3 jušne žlice rdečega vinskega kisa 
  • 8 jušnih žlic olivnega olja
  • 4 spečeni stroki česna

Priprava

Češnjeve paradižnike postavimo v pekač, prelijemo z olivnim oljem, dodamo ščep soli in vmešamo cele stroke česna.

Nato nekajkrat prepičimo jajčevec, ga namastimo in ga prav tako položimo v manjši pekač. Pečemo na 200 stopinjah Celzija 20–25 minut.

Medtem v slanem kropu skuhamo kvinojo.

Ko je vse skupaj pečeno, vzamemo pekača iz pečice in odstranimo stroke česna. Z njimi pripravimo bazilikin salsa verde. Zelišča s česnom na veliki deski drobno sesekljamo s kaprami in kumaricami. Damo v skledo z gorčico in kisom, nato pa počasi vmešamo olje, dokler ne dosežemo prave konsistence. Okuse uravnotežimo s črnim poprom, malo morske soli in morda še malo kisa.

Jajčevec razpolovimo, vzamemo ven njegovo meso in ga vmešamo v kvinojo. Dodamo še bazilikin salsa verde ter premešamo. Olupek jajčevca napolnimo s kvinojino mešanico in po želji še s feto.

Na krožnik postavimo pečene češnjeve paradižnike in na vrh dodamo napolnjen jajčevec ter postrežemo.

Dober tek!


V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE


Nazaj na Nasveti