Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Zdravnik na daljavo – hitro do posveta in mnenja

Zdravnik na daljavo oziroma E-zdravnik je storitev, ki vam omogoča hiter dostop do zdravnika splošne oziroma družinske medicine iz mreže izvajalcev Varuha zdravja prek video ali telefonskega klica. Gre za preverjeno rešitev, ki je v tujini prisotna že dlje časa, v zadnjem času pa zaradi mnogih prednosti postaja vedno bolj priljubljena tudi pri nas. Preverite, zakaj in kako lahko tudi vam olajša vsakdan.

Vz Splet213

S pomočjo tehnologije do boljše oskrbe

Tehnološki napredek je predvsem na področju komuniciranja v zadnjih letih doživel razcvet. Tehnološke inovacije so pomembno vplivale na mnoge panoge, med katerimi še posebej izstopa zdravstvo. Zdravnikom omogoča kakovostnejšo obravnavo pacientov in podporo pri reševanju različnih zdravstvenih težav.

Tudi storitve so postale pacientom prijaznejše. Elektronsko naročanje med drugim omogoča boljši pregled nad čakalnimi dobami ter obveščanje pacientov o terminih pregledov in njihovih morebitnih spremembah. Možnost naročila elektronskega recepta pa prihrani ogromno dragocenega časa, saj je naročilo obnovljivega recepta mogoče oddati ne glede na ordinacijski čas zdravnika in brez čakanja na prosto telefonsko zvezo.

Hiter dostop do zdravnika ne glede na to, kje se nahajate

Informacijsko-komunikacijske tehnologije so postale naš stalni spremljevalec, saj nam omogočajo, da ostajamo v stiku z drugimi ne glede na čas in prostor – tudi z zdravnikom. Zdravstveni posvet prek telefona, elektronske pošte ali video povezave se je v preteklosti morda še zdel znanstvena fantastika, v zadnjem času pa ga odprtih rok sprejema vedno več ljudi; še posebej v časih, ko je dostop do zdravnika lahko otežen.

Varuh zdravja, Vzajemna, vam omogoča hiter in enostaven dostop do storitev telezdravja prek zavarovanja E-zdravnik. V primeru nenujnih zdravstvenih težav zaradi posledic bolezni ali nezgode se lahko naročite na posvet z zdravnikom splošne ali družinske medicine, v prihodnje pa bo nabor specialnosti razširjen in tako omogočen posvet tudi z ostalimi specialisti (skladno z objavo na spletni strani zavarovalnice).

Prihranite čas in pridobite zdravstvene informacije kar na daljavo

Tudi vi kar naprej prelagate obisk osebnega zdravnika, ker ne morete uskladiti termina obiska z vsakodnevnimi obveznostmi? Ali pa med tednom preprosto nimate dovolj časa za pregled? Niste edini. Obisk zdravnika se ne začne z vstopom v ordinacijo. Niti s sedenjem v čakalnici ne. Začne se že z odhodom od doma in potjo do najbližje zdravstvene ustanove. Posvet z zdravnikom na daljavo je nadvse priročen ne le za tiste, ki jim primanjkuje časa, ampak tudi za vse, ki se iz različnih razlogov ne želijo izpostavljati v čakalnicah in ordinacijah.

Zdravnik na daljavo lahko že na podlagi pogovora prek video ali telefonskega klica poda splošne zdravstvene informacije. Še posebej med posvetom prek video klica, kjer lahko pacienta vidi prek kamere, lahko na podlagi telesnih simptomov oceni, za kakšno težavo gre. To se je pogosto izkazalo kot dobrodošlo predvsem v primerih, ko pacienti niso znali identificirati vira bolečine oziroma so za to uporabljali napačno terminologijo. 

Kako poteka posvet z zdravnikom na daljavo?

Če boste zaradi bolezni ali poškodbe potrebovali posvet z zdravnikom, se lahko na pogovor z zdravnikom preprosto naročite prek spletnega obrazca ali pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 20 60. Poskrbeli bomo, da boste prejeli termin pogovora z zdravnikom – praviloma je to že naslednji dan – ki vam bo najbolj ustrezal.

Če bi se z zdravnikom raje posvetovali prek telefona, vas bo ob dogovorjenem terminu poklical po telefonu. Če pa se boste odločili za posvet v obliki video klica, boste na elektronski naslov prejeli povezavo za vstop v spletno ordinacijo. Vse, kar potrebujete za posvet, je mobilni telefon, računalnik ali tablični računalnik z internetno povezavo. V obeh primerih lahko zdravniku zaupate svoje težave in simptome, prednost posveta prek video klica pa je ta, da mu lahko morebitne vidne telesne simptome tudi pokažete.

Do zdravnika tudi prek klepetalnika

Zavarovanje E-zdravnik vam zagotavlja tudi klepet z zdravnikom prek klepetalnika. Storitev Dr. Posvet vam omogoča, da svoje vprašanje pisno zastavite prek svoje najljubše aplikacije za klepet, zdravnik pa vam bo na vprašanje odgovoril v najkrajšem možnem času. Storitev lahko uporabljate na pametnem telefonu, računalniku ali tabličnem računalniku, s katero od naslednjih aplikacij: Viber, Facebook Messenger, WhatsApp in Telegram. Prek katerekoli od teh aplikacij lahko k svojemu vprašanju priložite tudi sliko, zdravnik pa vam bo svetoval, kako ravnati.

Dr. Posvet je povsem varen in zaseben kanal za posvet s slovenskimi zdravniki, ki vam je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu. Na njihovo pomoč lahko računate kjerkoli in kadarkoli, vse dokler imate ob sebi pametno napravo ali računalnik z internetno povezavo.

Kdaj je najbolj primeren čas za posvet z zdravnikom na daljavo?

V sklopu storitve Dr. Posvet lahko zdravniku prek ene izmed priljubljenih aplikacij postavite vprašanje kadarkoli v dnevu, odgovor pa boste prejeli v najkrajšem možnem času. Lahko pa se naročite na posvet z zdravnikom na daljavo in se z zdravnikom o svojem novem ali predobstoječem zdravstvenem stanju posvetujete prek video ali telefonskega klica. Za posvet na daljavo si lahko izberete ustrezen termin, in sicer med 6. in 22. uro.

Zdravnik vam po opravljeni storitvi lahko izda tudi izvid. Dodatna prednost, ki jo prinaša zavarovanje E-zdravnik, pa je, da vam ob sklenitvi zavarovanja ni treba izpolniti vprašalnika o zdravstvenem stanju.

Ali se lahko z zdravnikom na daljavo posvetuje kdorkoli?

Zdravstvene storitve v okviru zavarovanja E-zdravnik so primerne za ljudi vseh starosti. Zavarovanje lahko sklenejo vse polnoletne osebe, pri čemer lahko storitve v okviru zavarovanja poleg zavarovancev koristijo tudi njihovi otroci. Posvet z zdravnikom na daljavo je še posebej dobrodošel za starejše in gibalno ovirane, saj se lahko na ta način izognejo stresu in težavam, povezanim z obiskom zdravnika v ambulanti.

Ker pa je klepet z zdravnikom na daljavo namenjen zgolj podajanju splošnih zdravstvenih informacij in ne nadomešča zdravstvene diagnoze oziroma zdravljenja, je za starejše priporočljivo, da sklenejo tudi zavarovanje Specialisti Senior. Z njim med drugim pridobijo dostop do specialistov, diagnostičnih pregledov ter protibolečinskih terapij v Sloveniji in tujini brez čakalnih vrst.

Kako lahko uveljavite zavarovanje E-zdravnik?

Po sklenitvi zavarovanja E-zdravnik se morate na posvet z zdravnikom najprej naročiti prek spletne strani ali s klicem v asistenčni center na brezplačno telefonsko številko 080 20 60. Takoj po oddaji osebnih in kontaktnih podatkov boste lahko sami izbrali termin, ki vam najbolj ustreza.

Nazaj na Nasveti