Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Zimski korenčkov pesto

Ste vedeli, da lahko korenčkovo perje uporabite tudi za pesto? V sodelovanju s Terezo Poljanič smo za vas tokrat pripravili zimski pesto, v katerem ne najdete sveže bazilike, ampak peteršilj, kodrolistni ohrovt in korenčkovo perje, ki je polno vitaminov C, K ter kalija. Zimski pesto postrežete tako, da ga zmešate s slastnimi testeninami.

D29639f2e 24f0 4398 8a44 756522b0c48a


SESTAVINE:

250 g testenin

šop korenčkovega perja

šop peteršilja

ena pest kodrolistnega ohrovta ali špinače

80 g parmezana

50 g popečenih pinjol (po želji)

60 ml olivnega olja

1 strok česna

sok polovice limone

ščepec soli in popra

Najprej zavremo vodo in jo solimo. Kodrolistni ohrovt kuhamo okoli 3 minute, ga precedimo in ga dodamo v multipraktik s korenčkovim perjem, peteršiljem, naribanim parmezanom, pinjolami (če jih imamo), česnom ter olivnim oljem. Zmiksamo do gladkega, poskusimo in solimo ter popramo.

Vodo zavremo in skuhamo testenine po navodilih. Ko so »al dente« jih precedimo in shranimo kozarec vode, v kateri so se kuhale. Testenine prelijemo s pestom in malo vode po potrebi. Premešamo in serviramo s parmezanom. 

Dober tek!


V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Nasveti