Z zavarovanjem za seniorje brez čakanja do specialista in diagnostike

Varuh zdravja, Vzajemna Varuh zdravja, Vzajemna

Tretje življenjsko obdobje je čas, ko lahko končno brez skrbi in stresa uživamo v sadovih preteklega dela ter se posvetimo sebi in svojim konjičkom. Napredek znanosti in medicine je omogočil, da jesen življenja preživimo kakovostno in aktivno, zato je čas po 65. letu danes eno najbolj izpopolnjujočih obdobij v življenju posameznika. A ker poškodbe in bolezni ne počivajo, je modro poskrbeti za dostop do specialista brez čakanja. Preberite, kako.

Specialisti senior

Poskrbite za svoje zdravje in odpravite skrbi

Vsaka bolezen in poškodba pomeni skrb. Ali bo še kdaj tako, kot je bilo nekoč? Kako bo potekalo zdravljenje in kako dolgo bo okrevanje? Kakšne bodo posledice? Ali me čaka doživljenjsko jemanje zdravil? Kako nevarna je moja bolezen ali poškodba? Vse to so vprašanja, ki začnejo odzvanjati v glavi, ko se soočimo z zdravstvenimi težavami. Večje kot so, bolj se v človeka naselita strah in negotovost – občutka, ki lahko na kakovost življenja vplivata še bolj kot sama bolezen ali poškodba.

Tudi zato je pomembno, da čim prej pridemo do specialistične obravnave. Hiter začetek reševanja težav izboljša obete za izid zdravljenja, obenem pa:

  • skrajša čas, ko nas prevevajo najrazličnejše misli in živimo v negotovosti,
  • skrajša čas omejitev, ko zaradi bolezni ali poškodbe ne moremo živeti tako, kot bi želeli.

Zavarovanje za obisk specialista brez čakalnih vrst

Hitra specialistična obravnava je ključnega pomena, da si v primeru poškodb ali bolezni zagotovimo čim hitrejši začetek zdravljenja.

Žal so čakalne dobe v javnem zdravstvenem sistemu dolge, čas pa beži. Pomislite – čakalna doba za specialistični pregled pri ortopedu znaša skoraj 200 dni, kar je več kot pol leta. Predstavljajte si, da uživate v pohodništvu, a vas na začetku pomladi začne boleti koleno. Boste vso pomlad, poletje in jesen sedeli doma z bolečim kolenom, namesto da bi odkrivali čudovite kotičke narave?

Za prvi pregled pri specialistu revmatologu z napotnico s stopnjo nujnosti “redno” boste v javnem zdravstvu čakali več kot leto dni.

Zelo dolgo boste čakali tudi za obisk pri specialistih s področja revmatologije (leto dni ali več), dermatologije (v povprečju 162 dni) in gastroenterologije (v povprečju 251 dni)*. Vprašajte se in bodite iskreni – ali ste pripravljeni toliko časa trpeti težave in biti v negotovosti, ali bo življenje še kdaj takšno, kot je bilo?

Zavarovanje Specialisti Senior – do specialista brez čakalne vrste

Dolgotrajnemu čakanju na specialistično obravnavo, diagnostiko in protibolečinsko terapijo se zdaj lahko izognete z zavarovanjem Specialisti Senior pri Vzajemni, varuhu zdravja. Z njim pridobite dostop do specialistov, diagnostičnih pregledov in protibolečinskih terapij v Sloveniji in tujini brez čakalnih vrst.

           “Zavarovanje Specialisti Senior vas reši skrbi tako doma kot v tujini.”

Predstavljajte si – vedno ste si želeli na 3-tedensko potovanje, a dokler ste hodili v službo, nikoli ni bilo dovolj časa za kaj takega. Zdaj si ga končno lahko privoščite in kupili ste že letalske karte. Nato pa se en mesec pred odhodom pojavi neznana bolečina v hrbtu, ki tudi po nekaj dneh ne izgine. Boste odpovedali potovanje? Ali pa se boste kljub temu vkrcali na letalo in ves čas upali, da bolečina ne postane še močnejša?

Zavarovanje Specialisti Senior vas reši skrbi tako doma kot v tujini. Izbirate lahko med paketi z različnim obsegom zavarovalnih kritij, vsem pa je skupno to, da vam omogočajo dostop do specialističnih in diagnostičnih pregledov brez čakalnih vrst.

Sklenitev brez preverjanja zdravstvenega stanja

Zavarovanje Specialisti Senior, s katerim se izognete dolgim čakalnim vrstam za pregled pri specialistu, lahko sklenete, če ste stari 65 let ali več, pri čemer zavarovalnica ne preverja vašega zdravstvenega stanja.

Toda pozor, za zavarovanje velja šestmesečna čakalna doba, kar pomeni, da zavarovalno jamstvo začne veljati šest mesecev po datumu začetka zavarovanja. Z drugimi besedami, če zavarovanje sklenete danes, boste možnost specialističnega pregleda brez čakalne dobe lahko uveljavljali, ko bo minilo pol leta od sklenitve. Takšen pogoj je pri tovrstnih zavarovanjih običajen, zato je zavarovanje Specialisti Senior modro skleniti čim prej po dopolnjenem 65. letu starosti.

Pomembno je tudi vedeti, da v prvih 24 mesecih ni zavarovalnega jamstva za predobstoječa zdravstvena stanja, po tem obdobju pa zavarovalnica prevzame jamstvo za predobstoječa stanja, če se v času 24 mesecev od sklenitve zavarovanja v povezavi s predobstoječimi stanji niste zdravili ali poiskali zdravniške pomoči. Še dodaten razlog torej, zakaj ni dobro odlašati s sklenitvijo zavarovanja, ki vam omogoči brezskrbnejše tretje življenjsko obdobje.

Asistenčni center, ki vse uredi namesto vas

Naročanje na specialistični pregled je še ena stvar, ki lahko vzame veliko časa in pogosto terja zvrhano mero potrpežljivosti. Preverjanje čakalnih dob, klicanje v točno določenem delovnem času sprejemne pisarne, čakanje na prosto zvezo, razlaganje administratorki, zakaj kličete in kakšne težave imate … ne ravno prijetno opravilo.

“V primeru bolezni ali nezgode samo pokličete brezplačno telefonsko številko asistenčnega centra Varuha zdravja 080 20 60.”

Če imate sklenjeno zavarovanje Specialisti Senior, vse to namesto vas uredi asistenčni center zavarovalnice. V primeru bolezni ali nezgode samo pokličete brezplačno telefonsko številko in svetovalca obvestite o svojem zdravstvenem stanju. Slednji bo nato za vas pripravil osebni načrt poti do zdravja, predlagal izvajalce storitev in vam rezerviral termin specialističnega pregleda ali diagnostike brez čakalne dobe.

Sklenite zavarovanje Specialisti Senior

Jesen življenja je obdobje, ko se izkušnje, modrost in varnost združijo z več razpoložljivega prostega časa za stvari, ki jih imate radi. S kakovostnimi in pravočasnimi zdravstvenimi storitvami si lahko zagotovite, da boste ta čas preživeli zares aktivno in čim bolj brezskrbno.

Obiščite spletno stran zavarovanja Specialisti Senior pri Varuhu zdravja, Vzajemni, in izberite paket zavarovanja po svoji meri za dostop do specialista brez čakalne dobe. Sklenitev je nadvse preprosta in jo lahko opravite kar od doma. Samo izpolnite kratek obrazec in že kmalu bo z vami stopil v stik prijazen svetovalec.

Kliknite za več informacij o zavarovanju Specialisti Senior

*Podatki pridobljeni s spletnega mesta https://www.cakalnedobe.si/

Nazaj na Nasveti