Dr. Posvet: zaseben kanal za posvet z zdravnikom

V primeru zdravstvenih težav, dvomov in skrbi odgovore na svoja vprašanja dobite tudi brez obiska zdravnika - vse dni v letu, 24 ur na dan.

Pogosta vprašanja

Kaj je storitev klepet z zdravnikom Dr. Posvet, ki jo omogoča Vzajemna?

Asistenčna storitev Dr. Posvet je varen in zaseben kanal za posvet z zdravnikom. Storitev se lahko uporablja preko pametnega telefona ali računalnika. Vsa komunikacija z zdravnikom poteka v pisni obliki, preko aplikacije, ki jo izberete ob aktivaciji (WhatsApp, Viber, Facebook Messenger, Skype, Telegram …) na telefonu ali računalniku.

Kdaj mi storitev pripada in pod kakšnimi pogoji?

Vzajemna omogoča storitev od februarja 2020 dalje. Storitev pripada strankam, ki sklenejo zavarovanje Zdravstvena polica, zavarovanje COVID, celoletno zavarovanje za tujino Multitrip ali zavarovanje E-zdravnik. Storitev pripada zavarovancu, razen v primeru sklenitve zavarovanja Tujina Multitrip, kjer storitev pripada zavarovalcu. Za dostop in uporabo storitve morate ob sklenitvi podati svoj kontaktni podatek (številko mobilnega telefona, elektronski naslov). Storitev vam pripada v celotnem obdobju veljavnosti sklenjenega zavarovanja.

Kako storitev aktiviram?

Na vaš kontaktni podatek, ki ste ga podali ob sklenitvi zavarovanja (številko mobilnega telefona, elektronski naslov), vam bo naš pogodbeni partner poslal aktivacijsko povezavo. Ko boste aktivacijsko povezavo potrdili in se strinjali s pogoji storitve Dr. Posvet, bo storitev uspešno aktivirana in jo boste lahko uporabljali.

Kdaj in kje lahko storitev uporabljam?

Ko storitev uspešno aktivirate, jo lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli, vse dni v letu, 24 ur na dan.

Kako hitro lahko dobim odgovor?

Odgovor prejmete v najhitrejšem možnem času, odvisno od kompleksnosti vprašanja.

Kdo odgovarja na moja vprašanja?

Na vaša vprašanja vam bo odgovoril eden od doktorjev medicine iz mreže našega pogodbenega izvajalca.

Ali lahko Vzajemna vidi moja vprašanja?

Ne, Vzajemna vaših vprašanj ne vidi. Vprašanja in odgovori so zaupne narave med vami in zdravnikom našega pogodbenega izvajalca.

Kakšna vprašanja lahko zastavim?

Storitev je namenjena podajanju splošnih zdravstvenih informacij in ne nadomešča zdravstvene diagnoze oziroma zdravljenja ter ni namenjena reševanju nujnih zdravstvenih primerov in nujnih zdravstvenih stanj, ki ogrožajo življenje.

Kako lahko storitev odpovem, če je ne želim več imeti?

Sami se odločite ali boste storitev uporabljali ali ne. V primeru, da ne želite postavljati vprašanj, vam jih seveda ni treba. Če pa želite storitev ukiniti, to lahko storite tako, da pokličete naš klicni center, na brezplačno telefonsko številko 080 20 60 ali pa se odjavite v aplikaciji Dr. Posvet.

Ali lahko storitev odpove Vzajemna?

Vzajemna lahko odpove storitev, v kolikor bi pogodbeni partner bistveno spremenil pogoje sodelovanja ali odpovedal sodelovanje.