Direktna obremenitev SEPA (kratica SDD) je plačilna storitev, s katero iz kritja na svojem transakcijskem računu poravnavate obveznosti do prejemnikov plačil v Sloveniji in tudi v več kot 30 državah Evrope, ki so del enotnega območja plačil v evrih oziroma območja SEPA.

Plačniki (zavarovalci) podpis soglasja za vzpostavitev SDD, spremembo ali ukinitev SDD urejate le v poslovalnicah Vzajemne. Lahko pa SDD urejate tudi prek spleta, z izpolnitvijo Soglasja za direktno obremenitev SEPA. Na podlagi izpolnjenega Soglasja vam bomo uredili direktno obremenitev SEPA in vas o tem pisno obvestili.

Pred zapadlostjo lahko plačniki zahtevate tudi preklic obremenitve svojega računa, in sicer na Vzajemni 8 dni pred zapadlostjo, na banki pa 1 dan pred zapadlostjo posamezne SDD.

Povračilo denarnih sredstev lahko plačniki zahtevate tudi po že izvršeni SDD, in sicer 8 tednov po izvršeni SDD, od 8 tednov do 13 mesecev po izvršeni SDD pa le zaradi napačno izvršene SDD. Povračilo denarnih sredstev urejate pri svoji banki.

Če želite pred zapadlostjo na banki preklicati izvršitev posamezne SDD ali na banki zahtevati vračilo že izvršene SDD, potrebujete številko soglasja za SDD. Gre za številko soglasja na podlagi katere se SDD izvaja. Številka soglasja za SDD je navedena na samem soglasju oz. na potrdilu o vzpostavitvi SDD, pridobite pa jo lahko tudi na Vzajemni. Na Vzajemni izvajamo SDD glede na zapadlost 8., 18. ali 28. v mesecu.

Za izvajanje SDD storitev veljajo splošni pogoji bank, s katerimi se lahko seznanite pri svoji banki.

Za vsa dodatna pojasnila smo dosegljivi na brezplačni telefonski številki 080 20 60 ali na elektronskem naslovu: info@vzajemna.si.

 

Odločite se za direktno obremenitev SEPA in pridobite dobroimetje!