Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Šparglji s špinačno omako in poletna solatka

V sodelovanju s Terezo Poljanič tokrat pripravljamo okusni jedi, ki vam bosta polepšali poletne večere, saj bosta s polnostjo okusa navdušili vaše brbončice. Preverite, kako gredo skupaj šparglji, paradižniki in breskev.

Brez Naslova 900 600 Pik 3

SESTAVINE

Šparglji s špinačno omako

200 g špargljev

2 rumenjaka

ščepec soli

ščepec popra

200 ml olja (navadnega ali olivnega)

1 žlica kisa ali limoninega soka

večja pest drobtin

večja pest špinače

Najprej se lotimo priprave špinačne »mayo« omake. Z metlico zmešamo rumenjaka s soljo. Zelo počasi začnemo dodajati olje. Ko porabimo olje, dodamo še limonin sok in poper. Špinačo nato 2 minuti kuhamo v vreli vodi in jo hitro ohladimo v ledeni vodi (to bo ohranilo zeleno bravo). Omako v blenderju zmiksamo s špinačo. 

Šparglje na olju popražimo in jih posolimo. Prelijemo jih s špinačno omako ter popraženimi drobtinami. Serviramo še toplo.


Brez Naslova 900 600 Pik 4

Paradižnikova solata z burato in breskvijo

100 g različnih vrst paradižnikov

pest češenj

1 breskev

200 g burrate

pest pistacij

Preliv

½ šalotke

50 ml vinskega kisa ali balzamika

1 žlica medu

100 ml olivnega olja

1 česen

1 pest bazilike

sol in poper po okusu

1 čili

Brez Naslova 900 600 Pik 5

PRIPRAVA

Najprej pripravimo preliv. Zmešamo vse sestavine, razen olja in bazilike. Olje dodajamo na koncu počasneje. Dodamo še narezano baziliko, par listov pa prihranimo za končno okrasitev jedi.

Paradižnike, češnje in breskev narežemo, solimo in popramo ter pustimo, da se vse skupaj marinira v lastnem soku vsaj 15 minut. Nazadnje vse prestavimo na servirni krožnik in prelijemo s šalotkinim prelivom. Po vrhu dodamo narezane pistacije, burrato in par listov bazilike.

Pa dober tek!

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE


Nazaj na Nasveti