Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Presni cvetačni tabule

S Terezo Poljanič pripravljamo svežo presno jed brez žitaric – cvetačni tabule. Jed prihaja iz Libanona. Njena glavna sestavina je peteršilj, tradicionalni bulgur pa smo tokrat zamenjali z rahlo zmletim cvetačnim »rižem« za brezglutensko prijazno prilogo, ki tekne vse leto.

Cvetacni Tabbouleh 2078

Sestavine

  • 1 srednje velika cvetača
  • 2 velika šopka peteršilja
  • 1 šopek kodrolistnatega ohrovta (po želji)
  • 3 paradižniki
  • 1 kumara
  • 2 mladi čebuli
  • 1 šopek mete
  • 1 limona
  • oljčno olje
  • sol, poper

Tahini preliv

  • 3 žlice tahinija (sezamove paste)
  • 5 žlic jogurta
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper
  • 1 ščepec kumine v prahu
  • 1 žlica limoninega soka

Priprava

Cvetačo operemo in narežemo, postavimo v multipraktik in zmeljemo. Enako naredimo s peteršiljem, meto in kodrolistnatim ohrovtom. Paradižnik in kumaro operemo in narežemo na kocke.

Čebulo očistimo in narežemo na kolobarje. V skledi zmešamo cvetačno mešanico, paradižnik, kumaro in čebulo. Prelijemo z limoninim sokom, olivnim oljem, soljo in poprom in premešamo. Pustimo, da se marinira.

Med tem pripravimo tahini omako. Vse sestavine zmešamo in serviramo s cvetačnim tabulejem.

Dober tek!

 

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Nasveti