Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Kako ravnati ob poškodbi otroka?

Za dobro počutje in zdrav razvoj otrok je pomembno, da imajo karseda brezskrbno in aktivno otroštvo – s tem so jim namreč zagotovljeni najboljši pogoji za odraščanje. Ker pa se lahko med zvedavim raziskovanjem v trenutku nepazljivosti hitro poškodujejo, je pametno, da ukrepate takoj. Preverite, kako lahko z nezgodnim zavarovanjem za otroke pokrijete nepričakovane stroške, ki nastanejo v primeru neljubega dogodka.

Istock 1177334912

Zakaj izbrati nezgodno zavarovanje za otroke?

V Sloveniji so poškodbe vodilni vzrok smrti otrok od prvega leta starosti dalje in mladostnikov. Mlajši otroci so ogroženi, ker intenzivno raziskujejo svojo okolico, vendar še ne znajo oceniti vseh nevarnosti, ki jim pretijo[1]. Če imate tudi vi otroke, dobro veste, da se že po naravi radi gibljejo in preizkušajo sposobnosti svojih teles. Medtem, ko nič hudega sluteč plezajo, skačejo in se podijo za svojimi vrstniki, pa se lahko zgodi marsikaj. V trenutkih brezmejne zabave je dovolj le en napačen gib in sproščena igra se lahko kaj hitro spremeni v jok in bolečine.

Ker je otroško zdravje zelo ranljivo, je treba že v primeru manjše nezgode ali bolezni ukrepati takoj. Nezgodno zavarovanje za otroke je namenjeno zagotavljanju večje finančne varnosti v primeru nezgode otroka, zavarovanje pa lahko vključuje tudi kritje težjih bolezni. Dodatna prednost nezgodnega zavarovanja za otroke Varuha zdravja Vzajemne je, da nudi tudi kritje prehodne celodnevne odsotnosti od rednega izobraževalnega procesa.

Otroci so bolj nagnjeni k boleznim in poškodbam kot odrasli

Včasih je morda prevladovala miselnost, da so otroci bolj odporni na bolezni in poškodbe kot odrasli, a te trditve ne gre jemati tako zlahka. Ker se njihov imunski sistem še razvija, lahko tudi na videz neškodljiv prehlad ali poškodba ogrozi njihovo zdravstveno stanje. Že na primer vnetje ušes – ki je še posebej pri otrocih posebej pogosto – lahko povzroči trajne posledice. Vnetja, ki niso pravilno zdravljena ali se celo ponavljajo, lahko privedejo tudi do izgube sluha.

Tudi sicer otroci v svojih odraščajočih letih potrebujejo več zdravniške oskrbe; ne le v primeru bolezni, ampak tudi če pride do nezgode. Pogost primer poškodb pri otrocih je denimo zlom kosti. Ker se šele spoznavajo s svojim telesom in ga še ne obvladajo dobro, so razni padci in udarci tako rekoč sestavni del otroštva. Četudi se zaradi večje »elastičnosti« kosti te običajno celijo hitreje kot pri odraslih, pa je vsako poškodbo treba jemati resno. 

Kaj vključuje nezgodno zavarovanje za otroke?

Nezgodno zavarovanje za otroke nudi nezgodna kritja za otroke od dopolnjenega 2. leta starosti oziroma učenca, dijaka ali študenta do dopolnjenega 26. leta starosti pod pogojem, da je vključen v izobraževalni proces.

Zavarovalnina za primer trajne invalidnosti

Če zavarovanec zaradi nezgode utrpi trajno invalidnost, zavarovalnica izplača odstotek zavarovalne vsote, ki ustreza odstotku delne invalidnosti po splošnih pogojih.

Dnevno nadomestilo za bolnišnično zdravljenje

Zavarovalnica izplača nadomestilo, če je zaradi nezgode potrebna nastanitev in zdravljenje v bolnišnici ter največ za 200 nočitev po eni nezgodi.

Dnevno nadomestilo zaradi nezgode

Zavarovalnica izplača nadomestilo za vsak dan zavarovančeve prehodne celodnevne odsotnosti zaradi nezgode in največ za 200 dni po eni nezgodi.

Zavarovalnina za primer zloma kosti, izpaha ali opekline

V primeru zloma kosti, izpaha ali opekline zaradi nezgode zavarovalnica izplača odstotek zavarovalne vsote v skladu s splošnimi pogoji.

Zavarovalnina za primer nezgodne smrti

Če zavarovanec umre zaradi posledic nezgode, zavarovalnica upravičencu izplača zavarovalno vsoto od 10.000 do 45.000 €.

Zavarovalnina za primer težje bolezni

V primeru težje bolezni zavarovanca zavarovalnica upravičencu izplača zavarovalno vsoto.

Ali vaš otrok potrebuje specialistični pregled ali operacijo?

Če vaš otrok potrebuje pregled specialista ali operacijo, mu lahko z zavarovanjem Zdravstvena polica za otroke to omogočite že v nekaj dneh. Tako doma kot tudi v tujini vam omogoča hiter dostop in kritje zdravstvenih storitev izven javne zdravstvene mreže.

V sklopu tega zavarovanja vam je na voljo tudi brezplačna storitev Dr. Posvet. Prek varnega in zasebnega kanala se lahko z zdravnikom posvetujete kar iz varnega zavetja svojega doma, in sicer prek ene izmed priljubljenih aplikacij za klepet: Viber, Facebook Messenger, WhatsApp in Telegram. Storitev vam je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu.

Izberite pravo zavarovanje za svojega otroka 

Zavarovanje Zdravstvena polica za otroke je namenjeno otrokom od dopolnjenega 1. do vključno 25. leta starosti. Obseg kritja je odvisen od izbranega paketa zavarovanja, kar pomeni, da lahko v okviru tega zavarovanja izbirate med dvema paketoma.

Paket Junior zagotavlja kritje:

  • zdravstvenih storitev na primarni ravni;
  • zahtevnih diagnostičnih preiskav;
  • specialističnih zdravstvenih storitev, kot so specialistični pregled, pripadajoče osnovne preiskave in meritve ter enostavni ambulantni posegi;
  • drugega mnenja specialista;
  • zobozdravstvenih storitev, ki nastanejo zaradi zdravljenja zob, kot posledica nezgode – Dental Nezgoda;
  • izplačila dogovorjene zavarovalne vsote, če otrok zboli za sladkorno boleznijo tipa 1.

Paket Junior plus pa poleg zgoraj naštetega vključuje tudi kritje stroškov operativnih posegov zaradi posledic bolezni ali nezgode.

Sklenite zavarovanje za otroke pri Varuhu zdravja, Vzajemni

Poskrbite za finančno varnost sebe in svojih otrok še preden pride do nezgode. Nezgodno zavarovanje za otroke vam omogoča, da se v težkih trenutkih popolnoma posvetite svojemu otroku in njegovemu zdravljenju. Vi pa boste lahko v zavedanju, da bo zanj poskrbljeno, mirnejši in mu tako zagotovili neprecenljivo oporo.

[1] https://www.nijz.si/sl/podrocja-dela/moj-zivljenjski-slog/poskodbe/otroci-in-mladostniki

Nazaj na Nasveti