Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Nezgodno zavarovanje študentov

Nezgodno zavarovanje študentov je primerno za vse mlade, ki študirate doma, in za tiste, ki se odpravljate na študij ali študijsko izmenjavo v tujino. Omogoča vam finančno varnost v primeru nezgode. Preverite, zakaj je dobro poskrbeti za nezgodno zavarovanje tudi v času študija in kako vam lahko olajša življenje v primeru nezgode.

Vz Zot 1500x1500px

Nezgodno zavarovanje za študente vam omogoča nemoten študij

Obdobje študija je eno izmed najlepših obdobij v življenju. Nova znanja in izkušnje, spoznavanje novih ljudi, doživetja in potovanja ... Vse to daje študentskemu obdobju še dodaten čar. Včasih pa je tudi polno preizkušenj, ki so vse prej kot prijetne. Le trenutek nepazljivosti je dovolj, da pride do nezgode, ki vam lahko spremeni življenje za vedno. Na srečo obstajajo kritja – kot je nezgodno zavarovanje za študente – ki vam lahko v primeru nepričakovanih zapletov nudijo neprecenljivo podporo.

Nezgodno zavarovanje za študente vam zagotavlja večjo finančno varnost, če utrpite nezgodo, katere posledica je smrt, poškodba, trajna invalidnost, prehodna nezmožnost za delo ali zdravljenje v bolnišnici. Nudi vam naslednja nezgodna kritja: 

  • zavarovalnino za primer nezgodne smrti
  • zavarovalnino za primer trajne invalidnosti 
  • nezgodno rento
  • stroške za medicinske pripomočke
  • stroške za preureditev bivalnih prostorov
  • enkratno nadomestilo za bolnišnično zdravljenje
  • dnevno nadomestilo zaradi nezgode 
  • zavarovalnino za primer zloma kosti 

Dodatna prednost nezgodnega zavarovanja za študente je ta, da se premija v času zavarovanja ne spreminja.

Se odpravljate študirat v tujo državo? Sklenite zavarovanje za študij v tujini

Če se odpravljate na študijsko izmenjavo ali dlje časa trajajoč študij v tujini, je za zdravstveno zavarovanje pametno poskrbeti že pred odhodom. V življenju lahko hitro pride do nepredvidljivih situacij in te niso nujno vedno pozitivne – še posebej, če se znajdete v novem in neznanem okolju. V Sloveniji mnoge zdravstvene storitve krijeta že obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, zato marsikdo niti ne pomisli na dejstvo, da so cene zdravstvenih storitev v tujini vrtoglave in da lahko kaj hitro dosežejo večmestno številko.

V nekaterih državah tujim študentom sicer pripadajo določene pravice iz njihovega zdravstvenega zavarovanja, vendar pa te niti približno ne zajemajo toliko kritij kot zdravstveno zavarovanje za študij v tujini. Zavarovanje Tujina Live vam v državi bivanja omogoča koriščenje zdravstvenih storitev brez doplačila stroškov, in sicer vam krije stroške preventivnih, nujnih in potrebnih zdravstvenih storitev. Odločite se lahko za zavarovanje, ki velja na območju celega sveta ali na območju razširjene Evrope.

Zakaj navadno turistično zavarovanje za študij v tujini ne zadostuje?

Marsikateri študent se na študij v tujino odpravi misleč, da bo za čas njegovega bivanja v tuji državi povsem zadostovalo navadno turistično zavarovanje. Resda je slednje v primerjavi z zavarovanjem za študij v tujini cenejše, a z razlogom – njegova kritja so namreč prilagojena turističnim obiskom. Po obsegu so neustrezna za daljše bivanje v tujini, saj ne krijejo določenih stroškov zdravstvenih storitev, ki se lahko pojavijo med študijem v tuji državi.

Potujte neobremenjeni

Priložnost za študij ali študijsko izmenjavo v tujini se ne pojavi kar vsak dan. Zakaj bi si delali dodatne skrbi, ko pa se jim lahko izognete in v tujini študirate neobremenjeno? Tudi, če se pripeti kakšna neprijetna situacija – na primer, da se poškodujete ali zbolite – se vam ne bo treba vračati domov samo zaradi obiska zdravnika. Ob sklenitvi zavarovanja ste namreč upravičeni tudi do nujne in potrebne medicinske pomoči, ki vključuje zdravljenje v bolnišnici, zobozdravstvene storitve in zdravljenje v primeru akutnega poslabšanja kronične bolezni.

Zavarovanje vam krije tudi stroške nujnih prevozov, kot so prevoz na kliniko ali v bolnišnico, iskanje in reševanje ter prevoz v domovino. V času bivanja v tuji državi se lahko odpravite na preventivni zdravstveni pregled ali preventivno cepljenje, zdravstveno zavarovanje za študij v tujini pa vam omogoča tudi obisk fizioterapevta in rehabilitacijo po poškodbi ali bolezni v tamkajšnjem zdravilišču. Upravičeni ste tudi do povrnitve stroškov medicinskih pripomočkov ali korekcijskih leč, če vam jih predpiše zdravnik.

Nezgodno zavarovanje za študente v tujini – z dodatkom za nezgodo

Sklenitev nezgodnega zavarovanja za študente je smotrna ne le doma, ampak tudi za čas bivanja v tuji državi – pa čeprav boste morda odsotni le nekaj tednov ali mesecev. Zavarovanju za študij v tujini lahko pod ugodnimi pogoji priključite tudi dodatek za nezgodo v tujini, ki vključuje:

  • izplačilo do 10.000 € v primeru trajne invalidnosti (nad 40 %) in
  • dnevno nadomestilo v višini 20 €/nočitev za podaljšano bivanje v bolnišnici (do 30 nočitev za posamezni zavarovalni primer).

Sklenite zavarovanje za primer nezgode v času študija

Da boste imeli v tem zahtevnem življenjskem obdobju vsaj eno skrb manj, sklenite zavarovanje pri Varuhu zdravja Vzajemni. O sklenitvi zavarovanja doma ali v tujini se lahko posvetujete z izkušenimi svetovalci, ki vam bodo odgovorili na vsa vaša dodatna vprašanja. Pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 20 60 ali obiščite najbližjo poslovalnico, kjer bomo skupaj poiskali najprimernejšo rešitev za vas.

Nazaj na Nasveti