Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Družbena omrežja imajo močan vpliv na samopodobo mladih

Damijan Perne, dr. med., specialist psihiatrije Damijan Perne, dr. med., specialist psihiatrije

Družbena omrežja so postala del naših življenj in večina ljudi, še posebej mladostnikov, jih uporablja vsakodnevno. To poleg pozitivnih stvari prinaša s seboj tudi negativne posledice, kot je slaba samopodoba. O tem smo se pogovarjali z dr. Damijanom Pernetom, specialistom psihiatrije.

Mladi so zelo dojemljivi za informacije iz medijev

Medtem ko se nekateri odrasli še vedno spoznavajo z novodobno tehnologijo, je bilo pripadnikom tako imenovane generacije Z (sem spadajo rojeni med leti 1997 in 2012) znanje uporabe pametnih naprav položeno že tako rekoč v zibelko. 

Kako družbena omrežja vplivajo na razvoj in samopodobo mladih? »Na žalost zelo,« odgovarja naš sogovornik in dodaja, da so mladostniki v svojem psihološkem razvoju v tem obdobju zelo dojemljivi za informacije iz medijev. Problem pa je, ker do teh informacij niso kritični in jih jemljejo kot nekaj neizpodbitnega. 

Kako prepoznati otrokove težave s slabo samopodobo, ki so posledica uporabe družbenih omrežij? Vse to in še marsikaj zanimivega izveste v videu.

Ali menite, da ima vaš otrok težave, ki so posledica uporabe družbenih omrežij?

Nikar ne odlašajte in hitro obiščite strokovnjaka! Z zavarovanjem Zdravstvena polica do obiska specialista, ko ga potrebujete. Do specialistične obravnave že v nekaj dneh.

Nazaj na Nasveti