Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Do operacije v nekaj dneh

Zavarovanje za operativne posege vam omogoča hiter dostop do zdravstvenih storitev v primeru, da potrebujete operacijo zaradi posledic bolezni ali nezgode. Zdravje je dobrina, ki jo je včasih težko ali celo nemogoče povrniti, zato je pomembno, da ga postavite na prvo mesto. Dolge čakalne dobe za operativne posege so žal neizogibne – vendar pa se jim lahko izognete in do operacije, ki jo potrebujete, pridete že v nekaj dneh. Preberite, kako.

Web P15 Drugomnenje Comp V03

Zakaj je pametno skleniti zavarovanje za operativne posege?

Življenje je polno nepredvidljivih trenutkov in situacij, na katere včasih ni mogoče vplivati. Lahko se zgodi, da vas preseneti nepričakovana diagnoza, ki vaše življenje v trenutku obrne na glavo. Ali pa se vam pripeti nezgoda, zaradi katere se poškodujete in zato hitro potrebujete zdravniško pomoč. A kaj, ko je zaradi preobremenjenosti zdravstvenega sistema na operacijo potrebno čakati mesece ali celo leta.

Vsako odlašanje z zdravljenjem v primeru bolezni ali poškodbe lahko vodi v poslabšanje zdravstvenega stanja. Za nameček pa se skupaj z njim podaljša tudi čas, potreben za okrevanje po nesrečnem dogodku. S pomočjo zavarovanja Zdravstvena polica za operativne posege pa lahko do operacije pridete hitro in brez zamudnega čakanja.

Kaj je operativni poseg?

Kot operativni poseg se šteje operativni postopek (ročne in instrumentalne narave), ki ga opravi kvalificirani kirurg, praviloma v prisotnosti anesteziologa, skladno s trenutnimi standardi medicinske stroke. Postopek mora biti potreben iz zdravstvenih razlogov in predlagan s strani zdravnika kot ustrezno zdravljenje diagnoze bolezni, stanja ali poškodbe.

Kaj obsega zavarovanje za operativne posege?

Zavarovanje za operativne posege vam v sklopu paketa Operativni posegi zagotovlja kritja operativnih posegov, ki jih potrebujete, če pride do bolezni ali nezgode. Omogoča vam hiter dostop do zdravstvenih storitev izven javne zdravstvene mreže, s čimer se izognete dolgim čakalnim dobam in pridete do zdravnika, ko ga potrebujete.

Varuh zdravja Vzajemna vam nudi popolno organizacijsko podporo in dostop do mreže zanesljivih in strokovnih izvajalcev zdravstvenih storitev. V zavarovanje za operativne posege je vključenih več kot 850 operativnih posegov, pri čemer so kriti stroški posameznega operativnega posega do višine dogovorjene zavarovalne vsote. Sklenete ga lahko, če ste stari med 18 in 64 let, in sicer za eno leto s samodejnim podaljševanjem do prekinitve ali do konca zavarovalnega leta, v katerem dopolnete 65 let.

Zavarovanje za operativne posege vam je na voljo tudi v tujini

Za vas lahko organiziramo tudi operativni poseg v tujini. Zavarovanje Zdravstvena polica za operativne posege vam namreč v okviru dodatnega kritja Paket Plus krije tudi stroške operacije v tujini. V primeru operativnega posega, opravljenega v tujini, vam nudimo pomoč pri organizaciji. Zavarovalnica pa vam izplača dogovorjeno zavarovalno vsoto, s katero lahko pokrijete stroške spremljajočih storitev pri izvedbi operativnega posega v tujini:

 • stroške prevoza,
 • stroške namestitve in
 • stroške zdravil.

Zavarovanje za operativne posege vključuje tudi brezplačno asistenco zavarovalnice za lažji dostop do storitev. V sklopu zavarovanja so vam namreč na voljo asistenčne storitve, kot so:

 • informiranje – o zavarovanju, o izvajalcih zdravstvenih storitev, o pogojih in načinu uveljavljanja pravic iz zavarovanja ter splošne informacije;
 • preverjanje in potrditev upravičenosti vašega zahtevka;
 • asistenca pri koriščenju zdravstvenih storitev – po dogovoru z vami uredimo vse potrebno za hiter in enostaven dostop do zdravstvene storitve, ki jo potrebujete;
 • klepet z zdravnikom – storitev Dr. Posvet.

Z zdravnikom se lahko posvetujete tudi na daljavo

Če ste v dvomih ali skrbeh zaradi svojega zdravstvenega stanja, vam ni treba čakati na termin za pregled pri zdravniku. Za začetek mu lahko svoje vprašanje zastavite kar prek svoje najljubše aplikacije za klepet. Zavarovanje za operativne posege namreč vključuje tudi storitev Dr. Posvet, ki vam omogoča pogovor z zdravnikom prek ene od naslednjih aplikacij: Viber, Facebook Messenger, WhatsApp ali Telegram. Vse, kar potrebujete, je pametna naprava ali računalnik z internetno povezavo.

Prek ene od zgoraj omenjenih aplikacij lahko zdravniku pošljete tudi sliko, ki mu bo pomagala oceniti vašo zdravstveno situacijo in na podlagi tega svetovati, kako ravnati. Ta varen in zaseben kanal za posvet vam je na voljo vse dni v letu. Svoje vprašanje lahko postavite kadarkoli v dnevu, zdravnik pa vam bo odgovoril v najkrajšem možnem času.

Kako lahko uveljavite zavarovanje Zdravstvena polica za operativne posege?

Če zbolite ali se poškodujete, je postopek za uveljavljanje zavarovanja sledeč:

 1. Pokličite naš asistenčni center na brezplačno telefonsko številko 080 20 60 ali nam pišite na info@vzajemna.si.
 2. Skupaj z vami se dogovorimo o obravnavi pri izvajalcih zdravstvenih storitev iz naše mreže, v katero je trenutno vključenih več kot 100 priznanih partnerjev.
 3. Doma ali v tujini vam organiziramo obisk pri specialistu ali operativni poseg.
 4. Krijemo vam stroške diagnostike in zdravljenja.

Sklenite zavarovanje Zdravstvena polica za operativne posege

Tudi če menite, da so možnosti, da se vam kaj pripeti, skoraj nične, ni vredno tvegati. Z zavarovanjem za operativne posege boste do zdravnika prišli hitro, svojemu telesu pa omogočili najboljše pogoje za okrevanje. Za vsa dodatna vprašanja v zvezi z zavarovanjem se lahko obrnete na naše svetovalce, ki vam bodo odgovorili v najkrajšem možnem času in našli najboljšo rešitev za vas.

Nazaj na Nasveti