Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Prednosti celoletnega zavarovanja za tujino Vzajemna Multitrip

Celoletno zavarovanje za tujino sodi med tiste stvari, ki jih je pametno imeti, čeprav upamo, da jih ne bo treba uporabiti. Nihče si ne želi, da bi moral na potovanju, dopustu ali poslovni poti iskati zdravniško pomoč, a včasih se zgodi tudi to. Majhna neprevidnost, ugriz žuželke, zobobol … ni treba veliko, da se brezskrben dan konča v ambulanti ali bolnišnici. In takrat vam zdravstveno zavarovanje za tujino prihrani mnoge skrbi.

Web P20 Druzinskotujina Comp V01

Za večino izkušenih (po)potnikov je celoletno zdravstveno zavarovanje za tujino tako samoumevno kot potni list. Tudi za poti po evropskih državah, kjer sicer velja evropska kartica zdravstvenega zavarovanja. Slednja namreč zagotavlja le najnujnejše storitve v javni zdravstveni mreži, ne prinaša pa asistence in dodatnih kritij, kot so zdravljenje v zasebnih ustanovah, organizacija prevoza domov, zasebni reševalni prevozi, kritje stroškov obiska svojcev in še mnogo drugega, kar vključuje celoletno zavarovanje za tujino Vzajemna Multitrip.

Zakaj celoletno zavarovanje za tujino?

Preprosto – ker se bolj splača. Že pri dveh potovanjih na leto je celoletno zavarovanje za tujino lahko cenovno ugodnejše kot vsakokratno sklepanje kratkotrajne zavarovalne police. 

Poleg tega si s celoletnim zavarovanjem za tujino Vzajemna Multitrip zagotovite brezskrbna krajša potovanja in dnevne izlete čez mejo. Vikend smučanje v Avstriji, podaljšani konec tedna v Toskani, praznični čas na hrvaški obali ali kratek skok v katero od evropskih prestolnic – celoletno zavarovanje vas reši vsakokratnih skrbi in sklepanja zavarovanja v zadnjem trenutku.

Celoletno zavarovanje je nepogrešljivo tudi za ljubitelje kampinga in karavaninga ter sodobne nomade, ki so danes tukaj, jutri tam. Zakaj bi spontano izbiro destinacij omejevalo vaše zdravstveno zavarovanje? S celoletnim zavarovanjem si zagotovite popolno svobodo in možnost sprotnega odločanja, v kateri državi bo vaš naslednji cilj.

Smučarji in ostali športni navdušenci, pozor!

Poškodbe so sestavni del vsakega športa, tudi rekreativnega. Pri zimskih športih je tveganje za nesreče in poškodbe še nekoliko večje, zato je pred odhodom na smučanje v tujino nadvse priporočljivo poskrbeti za ustrezno zdravstveno zavarovanje. 

Ne samo zaradi zdravniške pomoči in zdravljenja morebitnih poškodb, temveč tudi zaradi dragih reševanj in reševalnih prevozov. V mnogih državah so reševanje in reševalni prevozi s smučišča v bolnišnico komercialna storitev, ki je ne krije obvezno zdravstveno zavarovanje. To še zlasti velja za helikopterska ter druga tehnično zahtevnejša reševanja na smučiščih, v gorah in podobno.

Zavarovanje za tujino Vzajemna Multitrip krije tudi stroške helikopterskega reševanja in prevoza, zato ste lahko na smučanju in pri drugih običajnih rekreativnih športnih aktivnostih zares brez skrbi.

24-urna asistenca v slovenskem jeziku

Zdravstvene težave v tujini so že same po sebi neprijetne, zdaj pa pomislite, da morate zdravniško pomoč iskati v tujem jeziku in v državi, kjer ne veste, kako deluje tamkajšnji zdravstveni sistem.

Celoletno zdravstveno zavarovanje za tujino Vzajemna Multitrip zato vključuje tudi 24-urno asistenco v slovenskem jeziku. Tako vam ne bo treba skrbeti glede jezikovnih ovir, pa tudi celotno organizacijo zdravniške pomoči bo za vas prevzel asistenčni center zavarovalnice.

Da vas zdravstvene storitve v tujini ne bodo udarile po žepu

Stroški zdravstvenih storitev v tujini lahko dosežejo zelo visoke zneske. Že pri lažjih poškodbah ali zdravljenju bolezni lahko dosežejo več tisoč evrov. Ob tem je treba vedeti, da tudi v državah, kjer velja evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, ta ne krije nujno vseh stroškov v celoti.

Če imate sklenjeno zdravstveno zavarovanje za tujino Vzajemna Multitrip, bo stroške zdravstvenih storitev do višine zavarovalne vsote krila zavarovalnica. 

Kakšno zavarovalno vsoto naj izberem?

Priporočena višina zavarovalne vsote je odvisna od vaših destinacij in aktivnosti. Če boste potovali le po bližnjih evropskih državah in se tam ne boste ukvarjali z dejavnostmi, kjer lahko nastanejo visoki stroški reševanja (npr. smučanje, gorništvo), bo zadoščala že osnovna zavarovalna vsota 50.000 evrov.

Če pa nameravate potovati tudi v oddaljene dežele, je pametno izbrati višjo zavarovalno vsoto, in sicer:

  • Severna, srednja in južna Amerika, Avstralija, Nova Zelandija, Oceanija: 1.000.000 evrov
  • Severna Afrika: 75.000 evrov
  • Južna Afrika, Azija, Rusija: 200.000 evrov

Celoletno zavarovanje Vzajemna Multitrip lahko sklenete na spletu

Zavarovanje Vzajemna Multitrip velja za vsa potovanja, krajša od 90 dni, ki jih opravite v enem letu od sklenitve. Tako ne preseneča, da je med slovenskimi popotniki to eno najbolj priljubljenih zavarovanj za tujino, saj si z njim zagotovijo popolno brezskrbnost na vseh poteh izven Slovenije.

Če tudi vi večkrat na leto potujete v tujino, boste s celoletnim zavarovanjem prihranili ter se izognili težavam, če boste na svojih zasebnih ali poslovnih potovanjih potrebovali zdravniško pomoč. 

Še ugodnejšo ceno pa si boste zagotovili, če boste celoletno zavarovanje za tujino Vzajemna Multitrip sklenili za vso družino.

Ne odlašajte – zaščitite se pred nepredvidenimi stroški ter poskrbite za brezskrbne počitnice, potovanja, izlete in poslovne poti. Kliknite in sklenite celoletno zavarovanje Vzajemna Multitrip kar prek spleta!

Želim skleniti celoletno zavarovanje Vzajemna Multitrip

Nazaj na Nasveti