Spolnost je tema, okrog katere se vrti prav vse

psihologija, spolnost, zdravje
Spolnost je pravi vrtiljak različnih dejavnikov. (Vir: Shutterstock)

Poželjenje, povezanost, partnerstvo in ustvarjanje družine se tako močno prepletajo in pletejo tudi z drugimi vidiki naših življenj, da je zelo težko govoriti samo o spolnosti na splošno. Govoriti moramo tudi o psihologiji odnosov, prehrani, gibanju, o ustvarjanju družine in kako to vpliva na intimno življenje novopečenih strašev.

Kako izboljšati partnerski odnos, ki se je skrhal v času pandemije

psihologija, odnosi, partnerstvo
Tudi skrhan odnos lahko popravimo, če najdemo način, kako se spet povezati. (Vir: Shutterstock)

Epidemija je močno pretresla vsak odnos in najbolj ravno naše partnerske zveze. Če ste se znašli na točki, ko res ne veste več, kako naprej, vedite, da niste sami. Epidemija je terajala svoj davek v intimnih odnosih, in če menite, da vaš odnos potrebuje malce ljubezenske prve pomoči, preverite, kako ga lahko pripeljete nazaj v harmonijo.

Preberi več

Spoznajte prednosti in pasti spoznavanja partnerjev po spletu

Če ste že dalj časa ali pa na novo samski, veste, da je bilo zadnji dve leti težko spoznavati nove ljudi drugače kot prek spleta. Toda ker tehnologija omogoča marsikaj, tudi veliko stopnjo neiskrenosti, moramo biti previdni. Ko se odločate za novo poglavje v svojem življenju, bodite pozorni na vse pasti spoznavanja partnerjev po spletu.

Preberi več

Kje je meja med spreminjanjem in prilagajanjem partnerja

psihologija, odnosi, partnerstvo
Ko dve osebi začneta skupno življenje, je dobro znati navigirati usklajevanja. (Vir: Shutterstock)

Če ste v novi zvezi in se pripravljate na življenje v dvoje, morate vedeti, da je partnerstvo zveza dveh oseb s svojima karakterjema. Vsak ima svojo preteklost, vrednote, strahove in želje, kar je včasih težko uskladiti. Ko skupaj ustvarjamo življenje dvojine, moramo sklepati kompromise, se pogovarjati, skupaj načrtovati in se podpirati, zato je navigacija partnerskih usklajevanj super veščina.

Preberi več

Najpogostejši razlogi za varanje

Partnerski odnosi gredo skozi veliko preizkušenj in ena od najbolj bolečih je zagotovo prevara. Včasih je prevara za odnos pogubna, včasih pa ga lahko poglobi, saj na plano povleče popolno iskrenost. Za prevaro obstaja 5 najpogostejših razlogov, in če sta se oba pripravljena soočiti s posledicami, lahko svojo zvezo z malo pomoči rešita.

Preberi več

Miti in resnice o spolnosti in ženskem zdravju in 7 razlogov za nujen obisk ginekologa

Spolnost je še vedno kar velik tabu, še posebej, ko govorimo o ženskah. A spolnost je pomemben dejavnik naše identitete in fizičnega zdravja, zato je dobro, da dobro poznamo svoja telesa. Ker o ženskem zdravju in spolnosti še vedno kroži veliko neresnic, smo za vas zbrali 9 najbolj znanih mitov in jih ovrgli.

Preberi več

ženska, spolnost, zdravje
Ko dobro poznamo svoje telo, vemo, kdaj je nekaj drugače, in takrat je čas za obisk ginekologa. (Vir: Shutterstock)

Ampak včasih se zgodi kaj, česar enostavno ne smemo ignorirati. Poznate vse zares zaskrbljujoče simptome, ko je obisk ginekologa ali pa kar urgence nujen?

Preberi več

S hrano do večje plodnosti zanjo in zanj

nosečnost, prehrana, zdravje
Prehrana je ključna, če razmišljamo o nosečnosti. (Vir: Shutterstock)

Ko gremo čez vse vzpone in padce začetkov zveze in se dobro spoznamo, se običajno odločimo tudi za naraščaj. Spočetje novega bitja je pravi čudež in je odvisno od mnogih dejavnikov. Eden od njih je zagotovo tudi to, kaj jemo, kako jemo in kaj nujno potrebujemo, da ustvarimo novega človeka. In ni vse na ženski, temveč je pomembno tudi, kaj uživa njen partner

Preberi več

Nazaj na Nasveti