Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Proteinski piškoti

Piškoti za zajtrk, za v hribe ali za sladkanje po intenzivnem treningu, odločitev je vaša. S Terezo Poljanič smo pripravili brezglutenske piškote, ki ne razočarajo.  Ta recept je brez rafiniranega sladkorja, brez jajc in mlečnih izdelkov, zato je primeren za vse, ki se želite zdravo pocrkljati. Piškoti so mehki, polni čokolade, v kombinaciji z grahovimi proteini pa poskrbijo za višji dnevni vnos beljakovin v telo.

Protein Cookies 3382 1

Sestavine

  • 90 g mletih lešnikov ali mandljev
  • 50 g narezane temne čokolade
  • 1 zelo zrela banana (okoli 150 g)
  • 75 g kokosovega sladkorja
  • 2 jušni žlici kokosovega olja
  • 80 g grahovega proteinskega praška
  • 2 jušni žlici kakava v prahu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli

Po želji: stopljena temna čokolada za po vrhu in kakavova zrna

V multipraktiku zmiksajte skupaj temno čokolado in mlete lešnike. Nato dodajte sladkor, sol, banano in kokosovo olje. Ponovno zmiksajte. Maso prestavite v večjo skledo in dodajte grahove proteine, kakav in vanilijo ter premešajte. Maso postavite v hladilnik za vsaj 30 minut. Nato skledo vzemite ven in oblikujte v kroglice, v sredino pritisnite s prstom in jih sploščite. Mase je dovolj za okoli 12–15 piškotov.

Piškote pecite na 180 stopinj Celzija 8–12 minut. Vzemite jih ven in pustite, da se ohladijo. Medtem stopite temno čokolado in vlijte v sredino vsakega piškota. Postavite jih v hladilnik za 5 minut, da se čokolada strdi.

Dober tek!


V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Nasveti