Pravno obvestilo

1. Uvod

Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.vzajemna.si (v nadaljevanju: spletno mesto).

2. Vsebina spletnega mesta

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. Vzajemna, d.v.z., se obvezuje, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

3. Zaščita avtorskih pravic

Spletno mesto je izključna last Vzajemne, d.v.z., zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja Vzajemne, d.v.z.

4. Zaščita zasebnosti

Ob prvem obisku spletnega mesta, se na vaš računalnik shrani "piškotek", ki ga lahko tudi sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami preprečite, da bi se shranil. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev in razumevanje, kako le-ti uporabljajo spletno mesto. Piškotki torej posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletnega mesta bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi uporabnika lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnega mesta in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte z uporabo spletnega mesta.

Več o vrstah piškotkov in njihovem upravljanju, si preberite tukaj.

5. Varstvo osebnih podatkov

Vzajemna, d.v.z., se zavezuje, da bo s podatki, ki jih bodo preko spletnega mesta posredovali uporabniki spletnega mesta, ravnala v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, oziroma zakonom, ki ureja zavarovalništvo. Vzajemna, d.v.z., bo osebne podatke obdelovala na podlagi zakona ali osebne privolitve uporabnika. Vzajemna, d.v.z., bo posredovane osebne podatke uporabila izključno za vnaprej določene namene in jih brez privolitve uporabnika ne bo posredovala drugi fizični ali pravni osebi.

6. Zunanje povezave

Del spletnega mesta so tudi povezave na spletne strani, ki niso del našega spletnega mesta. Za vsebino na teh spletnih straneh Vzajemna, d.v.z., ne odgovarja.

7. Računi

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu.
Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

8. Sprememba pogojev

Vzajemna, d.v.z., si pridržuje pravico do spreminjanja teh pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite te pogoje.

9. Pristojno sodišče

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na spletnem mestu, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

10. Zaključek

Z vstopom na spletno mesto soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.