Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Zavarovanje COVID – za brezskrbnejše dni doma in na dopustu

Varuh zdravja, Vzajemna Varuh zdravja, Vzajemna

Koronavirus SARS-CoV-2 bo, kot kaže, še nekaj časa naša vsakdanja realnost. Nekateri strokovnjaki celo napovedujejo, da bo z nami ostal za vedno, tako kot virusi prehlada in gripe. Za preprečitev okužbe lahko največ naredimo sami s preventivnimi ukrepi in cepljenjem, a tveganju se kljub temu ne moremo povsem izogniti. Lahko pa za brezskrbnejše dni doma in na dopustu poskrbimo z Zavarovanjem COVID. Preberite, kako. 

Zavarovanje Covid

Zakaj je pametno skleniti Zavarovanje COVID

Z Zavarovanjem COVID Varuh zdravja, Vzajemne, si boste zagotovili asistenco, brezplačen 24/7 posvet z zdravnikom ter finančno varnost v primeru hujšega poteka bolezni, ki je posledica okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.

Asistenca

Asistenčni center Varuha zdravja vam je ves čas trajanja zavarovanja na voljo za informacije in pomoč v Slovenščini pri uveljavljanju vaših pravic. Odgovore na vprašanja boste dobili na enem mestu neposredno po telefonu ter si prihranili zamudno brskanje po spletu in klicanje na različne konce.

Brezplačen posvet z zdravnikom 24/7

V času trajanja zavarovanja vam je na voljo tudi storitev Dr. Posvet, varen in zaseben kanal za posvet z zdravnikom. V okviru storitve se lahko kjerkoli in kadarkoli s svojim vprašanjem obrnete na zdravnika prek ene izmed priljubljenih aplikacij za klepet: Viber, Facebook Messenger, WhatsApp in Telegram. Ne glede na to, kje ste – tudi iz tujine.

Zavarovalnina za primer hujšega obolenja z novim koronavirusom

V primeru hujšega obolenja z virusom SARS-CoV-2 vam bo zavarovalnica izplačala zavarovalnino, ki jo lahko porabite po svoji želji. Z njo si lahko plačate dodatne zdravstvene storitve, nego na domu, pokrijete izpad prihodkov … izbira je popolnoma vaša.

Za hujše obolenje gre takrat, ko ste zaradi okužbe z virusom SARS-CoV-2 hospitalizirani in intenzivno zdravljeni z eno od oblik umetnega dihanja.

Dodatna ugodnost: popust za PCR-test

Če boste sklenili Zavarovanje COVID pri Varuhu zdravja, Vzajemni, boste prejeli vavčer, s katerim lahko standardni PCR-test – ki ga za vstop zahtevajo mnoge države – opravite po znižani ceni pri enem od pogodbenih izvajalcev zavarovalnice.

Za brezskrben dopust Zavarovanje COVID kombinirajte z zavarovanjem za tujino

Zavarovanje COVID velja po vsem svetu, ne glede na to, kje se okužite in kje prebolevate koronavirusno bolezen.

Ker pa ne krije stroškov samega zdravljenja, je priporočljivo, da pred zasebnim ali poslovnim potovanjem v tujino sklenete tudi Zavarovanje za tujino, ki krije nujne zdravstvene storitve in prevoze tudi v zdravstvenih ustanovah, ki niso del javnega zdravstva v obiskani državi, ter asistenco v slovenskem jeziku. Zavarovanje za tujino zagotavlj tudi kritje stroškov, ki zaradi okužbe z virusom SARS-COv-2 nastanejo pri bivanju v tujini.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja namreč v nekaterih primerih ni dovolj. Poleg tega, da vam ne nudi asistence in boste pri iskanju zdravniške pomoči prepuščeni sami sebi, se lahko zgodi, da boste morali za zdravstvene storitve v tuji državi doplačati.

Kako preprečiti okužbo na dopustu ali potovanju

Bolezen COVID-19 lahko popolnoma pokvari dopust ali potovanje ter močno oteži vrnitev domov. Zavarovanje vam bo pomagalo, če bi kljub vsemu zboleli, a najbolje je seveda kar najbolj zmanjšati možnosti za okužbo.

Cepljenje

Najboljšo zaščito pred okužbo z virusom SARS-CoV-2 nudi cepljenje. Pri tem je pomembno, da se cepite dovolj zgodaj pred odhodom na dopust ali potovanje, saj je pri večini cepiv treba prejeti dva odmerka.

Cepljenje sicer ne predstavlja 100-odstotne zaščite, a tudi v primeru, da kljub cepljenju zbolite, bo potek bolezni običajno lažji.

Maske in razdalja

Ohranjanje fizične razdalje, izogibanje daljšemu zadrževanju v zaprtih prostorih ter nošenje mask v zaprtih prostorih in tam, kjer vzdrževanje razdalje ni mogoče, veljajo za najučinkovitejše ukrepe za preprečevanje prenosa virusa.

V državah oziroma na mestih, kjer je nošenje maske obvezno, to velja tudi za cepljene osebe. Prebolevnost ali cepljenje namreč ne predstavljajo izjeme za nošenje maske tam, kjer je ta obvezna.

Skrb za higieno rok

Na dopustu ali potovanju se dotikamo veliko stvari. Vsaka od njih je potencialno mesto, kjer se lahko nahaja virus. Še zlasti problematične so kljuke vrat, držala na javnem prevozu, nakupovalne košare in vozički, gotovina, ograje, gumbi naprav ter druge površine, s katerimi prihaja v stik veliko ljudi.

Ker stalno umivanje rok ni vedno izvedljivo, pa tudi ne praktično, je priročno žepno razkužilo v teh časih nepogrešljiv pripomoček. Strokovnjaki svetujejo čim pogostejše razkuževanje po prijemanju predmetov na javnih mestih, vedno pa takrat, kadar se želimo z rokami dotakniti obraza.

Naj bo dopust prijeten in s čim manj skrbmi

Z Zavarovanjem COVID, zavarovanjem za tujino, cepljenjem ter običajnimi ukrepi za preprečevanje okužbe lahko kljub prisotnosti virusa poskrbite za prijeten in karseda brezskrben dopust ali potovanje.

Čeprav življenje še nekaj časa ne bo takšno, kot smo ga poznali nekoč, lahko z nekaj načrtovanja in preventive kljub vsemu doživite prijetne in nepozabne trenutke. Tudi tako, da opravke in skrbi prenesete na zavarovalnico, da se boste sami lahko prepustili zasluženemu uživanju.

Nazaj na Nasveti