Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Slasten mlečni riž iz ostankov riža

V kuhinji se nam pogosto zgodi, da nam pri pripravi obrokov ostanejo nekatera živila, ki pa jih lahko že z malo domišljije koristno porabimo za pripravo novih jedi. V sodelovanju s Terezo Poljanič ne samo da kuhamo in pečemo same slastne jedi, zmanjšamo tudi količino zavržene hrane in s tem tudi prihranimo. Tokrat smo pripravili zajtrk, in sicer odličen in zelo enostaven mlečni riž z mangom, brez rafiniranega sladkorja in mlečnih izdelkov.

Brez Naslova 900 600 Pik 8

SESTAVINE:

200 g okroglozrnatega riža (100 g če je riž že kuhan)

400 g kokosovega mleka

1 limeta

1 mango

ščep soli

črni sezam ali kumina

agava ali med

PRIPRAVA:

Riž 20 minut kuhamo v 200 ml osoljene vode. Na koncu dodamo kokosovo mleko in kuhamo še 5 minut.

Pustimo, da riž vpije mleko, dodamo limetino lupinico in serviramo z mangom, agavo in po želji črnim sezamom ali kumino.

Pa dober tek!

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Nasveti