Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Sladki krompir in topinambur v objemu mandarinine marmelade

V mrzlih dneh, ko se dnevi krajšajo in imamo več časa, si lahko popoldneve krajšamo s kuhanjem zanimivih in okusnih jedi. V sodelovanju s Terezo Poljanič predstavljamo čudovito in zdravo mojstrovino s sladkim krompirjem in topinamburjem, ki jo poživi živahen okus mandarinine marmelade. Topinambur ali ameriški krompir je zagotovo ena izmed možnosti, da v enolični vsakdanji jedilnik vnesemo nekaj novega, posebnega in zdravega, celoten recept pa prava kulinarična pustolovščina, ki je tako enostavna za pripravo, kot tudi okusna.

Brez Naslovvva 1640 X 924 Pik 1

Sestavine:

  • 2 sladka krompirja
  • 400 g topinamburja
  • 3 žlice mandarinine marmelade
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • olivno olje, sol in poper po okusu
  • svež boreč, koper ali meta
  • pest narezanih pistacij
  • 100 g labneh sira ali grškega jogurta

Postopek priprave:

Najprej pečico segrejte na 200°C. Sladki krompir in topinambur olupite in nasekljajte. Prelijte ju z olivnim oljem, dodajte sol in poper ter dobro premešajte in enakomerno razporedite na pekač ter pecite 25-30 minut, dokler ne postaneta zlatorjava in mehka.

Medtem v manjši ponvi segrejte mandarinino marmelado, vmešajte gorčico in po potrebi dodajte sol ter poper.

Ko je zelenjava pečena, jo prelijte z vročo mandarinino omako. Postrezite na krožniku, dodajte labneh sir ali grški jogurt in okrasite z izbranimi zelišči. Na koncu posujte s pistacijami. Pa dober tek!

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Nasveti