Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Prirejaš hišno zabavo? S temi predlogi bo res nepozabna!

Najboljši prijatelji, prigrizki, osvežilna pijača, okrasitev in glasba … Vse to so nujne sestavine dobre zabave. Pa veš, kako lahko poskrbiš, da si bodo povabljenci tvojo zabavo zares zapomnili? Beri dalje in zaupali ti bomo nekaj predlogov.  

Izbor glasbe je lahko jabolko spora …, a obstaja rešitev 

Hja, res je. Glasba je lahko pravo jabolko spora – še posebej, če povabiš veliko gostov, ki imajo zelo raznolike okuse. Nekdo bi vrtel “Balkan” uspešnice, drugi prisega na rave ritme, spet tretji bi nažigal »V dolini tihi«, nekdo četrti pa želi »na repeat« poslušati album skupine MRFY. Glasbenih okusov je toliko, kot je gostov na tvoji zabavi. Žal v celoti ne boš mogel ugoditi čisto vsem (saj veš … rokerji se ne bodo nikoli strinjali, da je Justin Bieber kul …), vseeno pa lahko poskrbiš za kompromis. Pred zabavo vse povabljence prosi, da pošljejo svoje glasbene predloge. Nato iz vseh predlogov sestavi skupinsko playlisto in prav nihče ti ne bo mogel očitati, da se vrti samo glasba po tvojem okusu. 

zabava, prijatelji, druženje
Izbor dobre glasbe bo zagotovo popestril svojo zabavo. (vir: Shutterstock)

Priredi tematsko zabavo 

Želiš, da je tvoja zabava res nekaj posebnega? Imamo odličen predlog, kako jo lahko začiniš: priredi tematsko zabavo, vsem povabljencem pa naroči, da tematiki prilagodijo svoj outfit! Verjamemo, da se boste še posebej zabavali, spodaj pa prilagamo nekaj zanimivih tematik.  

  • retro zabava v slogu devetdesetih 
  • Harry Potter zabava 
  • Great Gatsby zabava 
  • Coachella zabava 
  • Hollywood glam zabava 
  • havajska zabava 
  • zabava superherojev 
  • orientalska zabava 
  • disko zabava  

Tematik za zanimivo zabavo je praktično neskončno, določite pa jo lahko tudi skupaj s prijatelji. Namig: mogoče je lahko tema tudi aktualna serija, ki so spremljate vsi. Izbrani tematiki prilagodi še dekoracijo in že lahko gostiš zabavo leta! 

Kaj pa hrana? Pica nikoli ne razočara 

Tudi pri izboru hrane lahko pride do dilem. Vseeno pa z nečim preprosto ne moreš zgrešiti – s pico! Pripraviš ali naročiš lahko pice z različnimi okusi in verjamemo, da ne bo razočaran prav nihče. Le kdo ne mara pice?  

Ubereš pa lahko še eno zanimivo taktiko, ki ti lahko prihrani nekaj denarja in tudi časa za pripravo gostije (#hehe). Prijatelje prosi, da na zabavo prinesejo svoje gurmanske specialitete. Tako boste na zabavi poskusili celo vrsto jedi, po drugi strani pa ti ne bo treba financirati celotne zabave. Saj veš … hrana se draži. ;)  

zabava, hrana, pica
Pica je vedno prava izbira. Le kdo je ne mara? (vir: Shutterstock)

Se spomniš vabil z otroških zabav? 

Si ob prebiranju zgornjega postal nekoliko nostalgičen? Vsi se spomnimo vabil na otroške zabave, vabilo pa lahko pripraviš tudi zdaj! Kot vabilo lahko posnameš zabaven video in ga pošlješ prijateljem, prav tako pa lahko svoje vabilo oblikuješ – tudi če ne obvladaš Photoshopa ali Illustratorja! Svoje vabilo oblikuj s pomočjo brezplačnega spletnega orodja Canva. Programa se naučiš povsem enostavno (dobesedno v nekaj minutah), saj so na voljo že pripravljene predloge za vabila, tvoji prijatelji pa bodo povsem navdušeni! 

Dekoracija bo tvojo zabavo še dodatno popestrila 

Zabava brez dekoracije je kot torta brez okraskov: nekaj manjka. Za dekoracijo pa lahko poskrbiš povsem preprosto – lahko jo izdelaš doma, če se ti ne ljudi pa jo preprosto naročiš na spletu ali jo kupiš v trgovini. V primeru, da te do zabave loči še nekaj tednov, lahko vse, kar potrebuješ, naročiš pri spletnem trgovcu, kot je Amazon ali AliExpress. Za dekoracijo ti tako ne bo treba odšteti veliko denarja, na voljo pa je vse od okraskov za kubansko zabavo do okraskov za glamurozno Bollywoodsko zabavo. Nimaš časa, da bi čakal na dostavo? Potem ti predlagamo, da se odpraviš v trgovino Tedi, kjer najdeš ogromno zabavnih okraskov za res dobro ceno (#notsponsored).  

Bi dekoracijo raje izdelal doma? Uporabi aplikacijo Pinterest! Vtipkaj tematiko svoje zabave in že boš našel ogromno DIY predlogov. Veselo ustvarjanje! 

zabava, dekoracija, druženje
Ko prirejaš zabavo, nikar ne pozabi na dekoracijo. (vir: Shutterstock)

Bonus: popestritev, ki nikoli ne razočara 

Veš tisto, ko začne na določeni točki »vajb« na zabavi malce pešati? Takrat poskrbi za zabavne igre. Skoraj vsi imamo radi pantomimo, ki pa je še bolj zabavna, če s prijatelji ne oponašate naključnih stvari, ampak kar udeležence na zabavi. Tako poskrbiš za originalno igro, po drugi strani pa prav vsak »pride na tapeto«. 

So ti predlogi za domačo zabavo všeč? Potem ti predlagamo, da jih uporabiš in za svoje najbližje prirediš nepozaben žur. Srečno!