Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Kar je dobro za naše srce, je dobro tudi za našo spolnost

Blaž Mihev, osebni trener in prehranski svetovalec Blaž Mihev, osebni trener in prehranski svetovalec

Eden od vidikov kakovostnega spolnega življenja je prehrana. Verjetno ste že slišali za afrodiziake. Pa morda veste tudi, zakaj so ena živila afrodiziaki, druga pa ne? Afrodiziaki so tista živila, ki vzpodbujajo naš libido, to pa v bistvu poteka prek našega srčno-žilnega in živčnega sistema. Ko je naš srčno-žilni sistem zdrav, ko naše srce dobro dela in je pretok v žilah močan ter ko smo umirjeni in sproščeni, to vpliva na kakovost spolnih odnosov.

Ljubezen gre skozi želodec, kaj pa seks?

afrodiziak, spolnost
Afrodiziaki vplivajo na spolno željo, moč, vzdržljivost in intenzivnost orgazmov. (Vir: Shutterstock)

Hrana, ki je priporočljiva, če želimo povišati spolno slo in moč, je dobra tudi za naše splošno zdravje. Uživati moramo veliko zelenjave, sadja, stročnic, oreškov, morske hrane, dobrih maščob in vlaknin. Najbolj znan afrodiziak so zagotovo ostrige, malo manj znani afrodiziaki pa so borovnice, citrusi, ki so priporočljivi predvsem za moške, brazilski oreški, ki pomagajo ohranjati zdravo prostato, kakav, ki ga priporočamo ženskam zaradi sprostilnih učinkovin, losos, sardelice, avokado in lubenica. Zakaj pravimo tem živilom afrodiziaki in kako točno vplivajo na naše telo, pa si poglejte v videu.

Nazaj na Nasveti