Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

5 razlogov zakaj najeti plovilo na Hrvaškem

5835 km obale

Hrvaška je vsako leto znova najpogostejši dopustniški izbor Slovencev. Nič čudnega, če pomislimo, da je geografsko blizu, da se z domačini lahko sporazumevamo in nam na 5835 kilometrih, kolikor meri hrvaška obala z otoki vred, nudi pravi izbor za vsakega dopustnika, še posebej pa za navtike.

1246 otokov

Na Hrvaškem se nahaja 698 otokov, 389 otočkov, 78 grebenov in 81 čeri, zaradi česar so hrvaški otoki najštevilčnejši v Jadranskem morju in drugi najštevilčnejši v Sredozemskem (za grškimi).

Nekateri so naseljeni že od časa Stare Grčije. Na primer, Hvar je bil naseljen že med leti 3500 in 2500 pr. n. št. Danes je od vseh naseljenih samo 48 otokov, kar pomeni, da ima vsaj ena oseba na njem stalno prebivališče.

Img3

71 marin

Na hrvaški obali, od Umaga do Cavtata, je razmeščenih enainsedemdeset marin. 22 jih pripada skupini ACI, medtem ko so ostale samostojne ali pa delujejo v okviru hotelsko-turističnih podjetij. Skoraj vse marine so odprte čez vse leto in nudijo vse običajne navtične storitve, nekatere pa tudi še dodatne administrativne (mejna policija, carina, luška kapitanija).

Img4

2715 sončnih ur

V teh še vedno mrzlih dneh, nas gotovo lahko pogreje že sama misel na suho, toplo in dolgo poletje v Dalmaciji, kjer namerijo tudi do 2715 sončnih ur letno.

Img7

10 % zaščitene narave

Nedotaknjena narava hrvaških nacionalnih in naravnih parkov zavzema skoraj 10 % ozemlja Hrvaške. Raznolikost njenega rastlinskega in živalskega sveta nikogar ne bo pustila ravnodušnega.

Na Hrvaškem danes obstaja 8 nacionalnih parkov, in sicer: Brioni, Kornati, Slapovi Krke, Mljet, Paklenica, Plitviška jezera, Risnjak in Severni Velebit, poleg tega pa še 11 Naravnih parkov, od katerih je šest obalnih: Planinski masiv Učka, Zaliv Telašćica - Dugi otok, Vransko jezero, Planina Biokovo, Planina Velebit in Otok Lastovo.

Čeprav se sezona še ni pričela, je mogoče prav zdaj najprimernejši čas za načrtovanje pomladanskih ali poletnih počitnic in seveda – najem plovila. Cene so v tem trenutku, pred odprtjem pomladanske sezone, še nizke, izbor plovil pa še vedno pester. Ne odlašajte, zdaj je pravi čas!

Vir: thesailmaster.si

Nazaj na Nasveti