Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Španska jajčka z domačo enostavno solato s tahinijevim prelivom

V sodelovanju s Terezo Poljanič pripravljamo ne le okusne sladice, ampak tudi pripravljene v izjemnem okolju. Tereza rada ustvarja v objemu narave in tokrat je pripravila okusno in zdravo jed pa čeprav je imela na voljo le en kuhalnik, eno posodo, en nož in eno ponev.

Brez Naslova 900 600 Pik 1

SESTAVINE

Španska jajčka

Nariban ali narezan paradižnik

1 čebula (po želji)

1 čajna žlička sladke paprike

ščepec soli

ščepec popra

4 jajca

2 žlici španskega namaza Mojo, ajvarja ali harisse (pekoča čilijeva pasta)


Solata

100 g vodne kreše

100 g kodrolistnega ohrovta

pest zelene solate

2 datlja

200 g kuhane čičerike

1 granatno jabolko (po želji)


Preliv

3 jušne žlice limoninega soka

4 jušne žlice tahinija

1 čajna žlička gorčice

sol

2 žlici vode ali grškega jogurta

poper


PRIPRAVA

Najprej pripravimo solato. Vse sestavine narežemo in jih damo v skledo. Dodamo še čičeriko in granatno jabolko ter narezane datlje. Preliv zmiksamo v manjši skledi, prelijemo čez solato in dobro premešamo. 

Za pripravo španskih jajčk najprej narežemo čebulo. Popražimo jo na ponvi, dodamo nariban ali narezan paradižnik, podušimo, da izpari vsa voda, solimo, popramo, začinimo s sladko papriko v prahu, dodamo pikanten namaz Mojo (lahko tudi Harriso ali ajvar) in vse skupaj dobro premešamo. V omako ubijemo jajca in jih razžvrkljamo, lahko pa jih pustimo tudi na oko, pokrijemo z pokrovom in pustimo, da zakrknejo. Postrežemo.

Pa dober tek!

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE


Nazaj na Nasveti