Slastni čokoladni piškoti za čarobne praznike

Čas peke piškotov je končno tu in tokrat smo v sodelovanju s Terezo Poljanič pekli slastne čokoladne piškote »brez slabe vesti« – veganske piškote, ki so tudi brez moke in rafiniranega sladkorja. S takimi priboljški na praznični mizi bo naša edina skrb, da jih ne bi prehitro zmanjkalo.

Cokoladni Piskoti 900x600px

SEATAVINE

140 g čokoladnega arašidovega ali navadnega masla 

125 g stopljenega masla ali kokosovega olja

150 g javorjevega sirupa

50 g fine kokosove moke

240 g zmletih orehov ali mandljev

3 jušne žlice kakava v prahu

100 g narezane temne čokolade (po želji)


Priprava

Sprva zmešamo kokosovo olje z javorjevim sirupom in arašidovim maslom. Dodamo fino kokosovo moko, zmlete orehe in kakav v prahu ter po želji še narezano čokolado. Maso postavimo za vsaj pet minut na stran in pustimo, da kokosova moka vpije tekočino. Pečico segrejemo na 175 °C. Pripravimo pekač, oblikujemo piškote in jih pečemo od 10 do 13 minut, odvisno od velikosti piškotov. Vzamemo jih ven in jih pustimo, da se ohladijo. 


Dober tek!


V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE


Nazaj na Nasveti