Korenčkova torta s skutno glazuro

Carrot Cake 0934

Za pripravo zelo nezahtevna sladica navduši s sočnostjo, božanskim okusom in čudovito oranžno barvo. To je prava odločitev za popestritev sivih dni! Biskvit je lahko veganski, če glazuro pripravite s kokosovim jogurtom namesto s skuto. Če ni sezona korenčka, ga brez težav zamenjajte s katero drugo zelenjavo, recimo pastinakom ali sladkim krompirjem.

SESTAVINE

  • 2¼ skodelice/256 g bele pirine moke
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 3 čajne žličke cimeta
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ skodelice/125 g jabolčne čežane
  • 1 skodelica/240 ml mandljevega mleka
  • 2 čajni žlički vaniljevega izvlečka
  • 1 skodelica/200 g kokosovega sladkorja
  • ½ skodelice/120 ml stopljenega kokosovega, repičnega ali oljčnega olja
  • 2 skodelici/240 g naribanega korenčka

GLAZURA

  • 1 skodelica/200 g pasirane skute (za vegansko varianto uporabite kokosov jogurt)
  • 1 limona
  • 1 čajna žlička vaniljevega izvlečka
  • 2 jušni žlici medu (za vegansko varianto uporabite agavo)

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in namažite pravokoten ali okrogel pekač. V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, muškatni orešček in sol. V drugi skledi zmešajte jabolčno čežano, mandljevo mleko, vaniljo, sladkor in olje. Suhe sestavine dodajte k mokrim in premešajte. Prelijte v namaščen pekač in pecite 30–40 minut oziroma opravite preizkus z zobotrebcem: pecite, dokler masa ne ostaja več na zobotrebcu. Naj se torta ohladi, medtem pripravite glazuro.

Za glazuro zmešajte skuto, limonov sok, vaniljo in med ter z njo premažite biskvit, okrasite z orehi in postrezite.

Dober tek!

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Zdravstveni nasveti