Brezglutenska Snickers torta

Arašidovo maslo je v naših kuhinjah dokaj pogost izdelek. Ne le, da je zelo okusno, lahko je tudi zelo uporabna sestavina pri kuhanju in peki. Arašidovo maslo lahko uporabimo za slane omake in različne prelive, pa tudi v sladicah, kakršna je slastna Snickers torta.

Brezglutenska Snickers Torta

SESTAVINE

  • 2 skodelici ajdove moke (ali pirine če niste intolerantni na gluten)
  • 1 skodelica mandljeve moke
  • 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
  • 3 čž pecilnega praška
  • 1 čž sode bikarbone
  • 2 čž vanilije v prahu
  • ščepec soli
  • 5 JŽ stopljenega kokosovega olja
  • 1/2 skodelice mandljevega mleka
  • 1 JŽ jabolčnega kisa
  • 4 srednje zelo zrele banane
  • 2 JŽ lanenih semen + 5 JŽ vode
  • 2 JŽ cimeta

GANACHE

  • 250 g temne čokolade
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • 1/3 skodelice arašidovega masla

Brezglutenska Snickers torta je zelo enostavna! Sprva zmešajte zmleta lanena semena z vodo ter pustite na strani.

V skledi zmešajte vse suhe sestavine (mandljevo in ajdovo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, vanilijo, cimet). V drugi skledi pretlačite banane, stopljeno kokosovo olje, mandljevo mleko, kis ter mešanico vode in lanenih semen. Premešajte in dodajte mokre v suhe sestavine. Ponovno premešajte ter prelijte v pripravljen tortni obod. Pecite 40–45 minut na 180 °C. Pustite, da se torta popolnoma ohladi. Medtem naredite glazuro.

Segrejte kokosovo mleko in dodajte čokolado. Ko se masa zgosti, dodajte še arašidovo maslo. Dobro premešajte.

Torto lahko razpolovite ter po želji premažete še z dodatnim arašidovim maslom, nato še z glazuro. Postavite vrhnji del torte in ponovno premažite glazuro čez celotno torto. Postavite v hladilnik, da se strdi. Brezglutenska Snickers torta naj se okrasi z arašidi in koščki temne čokolade.

Dober tek!

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE

Nazaj na Zdravstveni nasveti