Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Pomembno obvestilo (COVID-19)

Poslovalnice v prostorih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in trgovskih centrih ostajajo zaprte. 

POJASNILA GLEDE ZAVAROVALNEGA KRITJA V ČASU KORONAVIRUSA

Pojasnila za naše stranke glede zavarovalnega kritja pri vseh zavarovanjih Vzajemne, ki se nanašajo na razmere, povezane s pandemijo koronavirusa.

1. ZAVAROVANJA ZA TUJINO (kratkoročno, letno, Tujina Live in Tujina Welcome):

V Vzajemni smo sprejeli odločitev, da pri zdravstvenih zavarovanjih za tujino prevzamemo kritje stroškov zdravstvenih storitev zaradi posledic okužb s Covid-19, in sicer za vse obstoječe police, ki so v tem trenutku veljavne. V tem trenutku prevzemamo tovrstna kritja tudi za zavarovanja, ki se bodo sklepala in podaljševala do konca meseca decembra2020. Glede nadaljnjih odločitev vas bomo sproti obveščali.

2. ZAVAROVANJA ZDRAVSTVENA POLICA (tudi Kolektivna zdravstvena polica), SPECIALISTI SENIOR, POMOČ NA DOMU, DENTAL, DRUGO MNENJE, ZAVAROVANJE ZA PRIMER RAKA in ZAVAROVANJE ZA PRIMER BOLEZNI SRCA IN OŽILJA:

Pri naštetih zavarovanjih bi, v primeru bolezni ali stanja zaradi katerega bi prišlo v povezavi s koronavirusom, izključili naše obveznosti.

3. ZAVAROVANJE TEŽJE BOLEZNI (tudi Kolektivne težje bolezni):

Če imate sklenjeno zavarovanje za težje bolezni, ob morebitnem nastanku posamezne težje bolezni, ne bi izključili naših obveznosti v povezavi s koronavirusom.

4. NEZGODNO ZAVAROVANJE (individualno, družinsko in kolektivno), NEZGODNO ZAVAROVANJE OTROK in NEZGODNO ZAVAROVANJE STAREJŠIH:

Vsa nezgodna zavarovanja krijejo dogodke skladno s splošnimi pogoji in ne izključujejo morebitnih stanj povezanih s koronavirusom.

 

Več informacij o koronavirusu je zbranih na spletni strani www.nijz.si 

Vzajemna, d.v.z.

--

Aktualna obvestila najdete tukaj.

Nazaj na Novice in aktivnosti