Do svojih zavarovanj dostopajte kjerkoli in kadarkoli. Obiščite portal Do svojih zavarovanj dostopajte na MOJ VARUH ZDRAVJA MOJ VARUH ZDRAVJA

Čokoladni tart pečen v ponvi

Tokrat smo v sodelovanju s Terezo Poljanič pripravili nadvse slastno in okusno slaščico, ki jo lahko pripravimo kar v ponvi. Recept nam pride nadvse prav, če ne želimo uporabiti pečice. Ker je Tereza trenutno že šest tednov nima, saj je na Tenerifu, je sprejela izziv, kako pripraviti sladico, ki bo prav tako rahla in sočna. Predstavljamo vam najbolj posrečen in enostaven čokoladni tart, narejen kar v ponvi! 

Pink Illustrative Facebook Profile Picture 900 600 Pik 1

SESTAVINE

Tart

2 banani

2 jajci

200 g pirine moke

150 g kokosovega sladkorja

100 ml rastlinskega mleka

60 ml olivnega olja

50 g črne čokolade

3 jušne žlice črne kave

ščepec soli

ščepec kardamoma

4 jušne žlice kakava v prahu

Čokoladna krema ganaš

100 g črne čokolade

150 ml kokosovega mleka


PRIPRAVA

Najprej zmiksamo banani z jajcema, sladkorjem, mlekom, olivnim oljem in kavo. Nato dodamo moko, kakav v prahu, kardamom in sol. Vse skupaj nežno premešamo in dodamo 50 g narezane črne čokolade. Namastimo ponev in vanjo vlijemo maso. Ponev pokrijemo in postavimo na nizek ogenj za 20 do 25 minut. Medtem pripravimo čokoladni ganaš preliv. V kozici zavremo mleko. V skledo dodamo narezano čokolado in jo prelijemo z vrelim mlekom, počakamo 2 minuti in nato premešamo. 

Pa dober tek!

V SODELOVANJU S TEREZA'S CHOICE


Nazaj na Nasveti