Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je zavarovanje za doplačila stroškov zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti.

Akcija Mladi 1300x900px

Zavarujte se prek spleta in prihranite

Skleni zavarovanje

3 % popust na sklenitev prek spleta

35,67 €*

3 % popust na sklenitev prek spleta

 • Brez morebitnih doplačil na nezavarovana leta.

Ključne prednosti

 • money krije stroške, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti
 • pills krije stroške nekaterih zdravil
 • ambulance krije stroške nenujnih reševalnih prevozov
 • health krije stroške medicinskih pripomočkov
 • money neomejena zavarovalna vsota

Zakaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje skleniti ravno pri Vzajemni

Varuh Zdravja Nagrajuje Brez

Pri sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prejmete:

 • 3 % popust na sklenitev prek spleta (premija s popustom le 34,60 €)

Ni statusa, ni panike

Akcija Mladi 1300x900px

Takoj ko izgubite status dijaka, študenta, se prvič zaposlite ali ob koncu šolskega leta, v katerem dopolnite 26 let, postanete zavezanec za doplačila. To pomeni, da se lahko visokim zdravstvenim stroškom izognete le s sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Zavarovanje sklenite v roku 30 dni od trenutka, ko postanete zavezanec za doplačilo, in začelo vam bo veljati že naslednji dan. Če rok zamudite, bo zavarovanje po zakonu začelo veljati šele čez 3 mesece, to pa pomeni, da boste morali zdravstvene stroške v tem času pokriti sami.

V primeru, da se ne zavarujete, se bo vaša premija po zakonu povišala za 3 odstotke za vsako leto, ko boste nezavarovani.

Posebnost – ko študent postane starš:

Študent z veljavnim statusom je v zavarovanje vključen prek staršev. Ob rojstvu otroka nastopi domneva obstoja zunajzakonske zveze, ki je pravno izenačena z zakonsko zvezo. Če je partner v delovnem razmerju ali samostojni podjetnik, sta študent in novorojeni otrok od rojstva otroka obvezno zavarovana prek partnerja namesto prek staršev. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si je treba v takem primeru urediti posebej. To lahko storite tukaj. Za novorojenega otroka pa so zdravstvene storitve kot družinskemu članu krite v celoti. V primeru, ko sta oba starša študenta ali je študent starš samohranilec, lahko ostane zavarovan prek svojih staršev.

Preverite več o akciji Mladi tukaj.

 • Če boste status dijaka ali študenta vmes dobili nazaj, vam lahko uredimo mirovanje zavarovanja, kar pomeni, da ga v tem obdobju ne boste plačevali. Če se status zopet prekine, pa bomo zavarovanje hitro spet aktivirali.

Stroški, ki jih krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje

therapy

Zdravstvene storitve

Obisk zdravnika, bolnišnično zdravljenje, rehabilitacija v zdraviliščih.

pills

Zdravila na recept

Vsa zdravila na recept s pozitivne in vmesne liste.

ambulance

Nenujni reševalni prevozi

Prevozi v vse zdravstvene ustanove v Sloveniji, ki vam jih predpiše zdravnik.

health

Zdravstveni pripomočki

Slušni, očesni, ortodontski, zobnotehnični, ortopedski in ortotični pripomočki.

 • zobna protetika: 90 %
 • očala: 90 %
 • nenujni reševalni prevozi: 90 %
 • zdravila na recept z vmesne liste: 90 %
 • bolnišnično zdravljenje: 20–30 %
 • osnovne zdravstvene storitve: 20 %

V primerih, ko je strošek opravljene storitve visok (npr. pri zahtevnejših operativnih posegih), lahko 20 % doplačilo stroškov predstavlja veliko finančno breme.

Izognite se doplačilu zdravstvenih storitev

Puzzle D 300x170

V Sloveniji obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Če nimate sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, to pomeni, da morate del stroškov zdravljenja plačati sami.

Z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem se izognite doplačilom pri obisku zdravnika, zdravljenju v bolnišnici, zdravilih na recept in nekaterih drugih zdravstvenih storitvah.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno vsem, ki imate urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji. Premijo za zavarovanje lahko plačujete mesečno, četrtletno, polletno ali letno.

Kako uveljaviti zavarovanje

Avtomatsko uveljavljanje zavarovanja

Z izvajalci zdravstvenih storitev smo se dogovorili, da doplačila do polne vrednosti zdravstvenih storitev zaračunavajo neposredno Vzajemni. Našim zavarovancem jih zaračunajo le izjemoma, ko pride do motenj delovanja sistema preverjanja jamstva zdravstvenega zavarovanja (sistema KZZ on-line) ali v primeru, da ima bolnik neurejen status zdravstvenega zavarovanja.

Oddajte zahtevek za izplačilo zavarovalnine

V primeru, da ste morali doplačilo do polne vrednosti zdravstvenih storitev plačati pri izvajalcu, nam čim prej pošljite zahtevek za povračilo teh stroškov. Zahtevek lahko natisnete na tej strani ali pa ga prevzamete v vseh naših poslovalnicah. Če ste pri izvajalcu plačali zdravstvene storitve v celotnem znesku, vložite zahtevek za povračilo stroškov najprej na Zavodu za zdravstveno zavarovanje in po prejemu njihove odločbe še pri naši zavarovalnici.

Več o uveljavljanju zavarovanja

Sklenite prek spleta in pridobite popust

Zavarujte se prek spleta in izkoristite 3 % popust ter se izognite doplačilu stroškov, ki jih osnovno zdravstveno zavarovanje ne krije.

Skleni zavarovanje

3 % popust na sklenitev prek spleta