Izkušnja bolnice, ki je zbolela za rakom dojke

Zaradi ugotovljene ciste jo je že pred leti ginekolog poslal k specialistu za bolezni dojk. Naročili so jo na mamografijo, torej na rentgensko slikanje dojk in ji z nadaljnjo punkcijo postavili diagnozo rak. Povedala je:

“Najprej nisem dojela, da je diagnoza sploh moja. Ko mi je prišla v zavest, me je  postalo strah, na trenutke me je grabila celo panika.”

Potem si je zastavila cel kup vprašanj:

“Bom umrla? Koliko časa mi je še preostalo? Kaj bo z mojim, še ne petletnim sinom?”

Operirali so jo, ji odstranili rakasto dojko in varovalno bezgavko.

“Operacija je bila uspešna, a za telo naporna. Že takoj naslednji dan sem dobila pljučno embolijo, a volja do življenja je bila močnejša, čeprav sem šele tedaj izvedela, da imam dva invazivna tumorja.”

Sledilo je sistemsko zdravljenje s kemoterapijo, biološko in hormonsko zdravljenje. A zdržala je! Novih moči po kemoterapiji si je nabrala v zdravilišču. In verjela je, da bo še vse dobro. Zdaj se zdravo prehranjuje in se vrača k naravi. Ne postavlja si več visokih in dolgoročnih ciljev, temveč majhne in jih vzame kot izziv. Zdravljenja še ni povsem zaključila. A nekoč, morda prav kmalu, bo spet vse lepo in prav.

Vir: www.europadonna-zdruzenje.si

Izkušnja bolnice, ki je doživela možgansko kap

Jill Bolte Taylor je ugledna ameriška znanstvenica, ki se ukvarja s preučevanjem možganov. Pri 37 letih, na vrhuncu kariere, je nehote dobila priložnost, da se o njihovem delovanju pouči iz prve roke: doživela je namreč možgansko kap. V nekaj urah je lahko opazovala, kako jo zapuščajo osnovne sposobnosti, kot so hoja, govor, branje in spomin. Dr. Taylorjevi je kljub hudi ohromelosti le uspelo priklicati pomoč. Sledili sta operaciji in dolgotrajno okrevanje. Imela je srečo, da je preživela in da ji je v osmih letih uspelo popolnoma okrevati. Svoje izkušnje na koži znanstvenice in bolnice je strnila v osupljivi izpovedi, ki prinaša spodbudna spoznanja o zdravljenju možganskih poškodb.

Vir: www.motivacija.info