Primera koriščenja Zavarovanja pomoč na domu

Markov primer

Marko je zbolel za hujšo obliko pljučnice. Zelo slabo počutje in visoka vročina sta ga prikovala na posteljo. Zdravnik ga je napotil na slikanje in mu na podlagi izvidov predpisal mesec dni bolniške. Marko ni imel v bližini nobenega domačega, ki bi mu pomagal, zato je poklical v asistenčni center Vzajemne in v nekaj urah je bila pri njem gospa Vesna. Skupaj sta se dogovorila glede pomoči, ki jo je Marko potreboval.

Gospa Vesna je Marku pomagala pri posredovanju zdravniške dokumentacije zavarovalnici, saj Marko sam zaradi bolezni tega ni zmogel. V Vzajemni so na podlagi Markovih izvidov nemudoma potrdili nadaljnji načrt pomoči na domu. Gospa Vesna mu je tako vsak dan pripravila topel obrok, pomila posodo, mu pomagala pri osebni higieni, prezračila prostore in zamenjala posteljnino. Marku je iz bližnje lekarne prinesla zdravila, ki mu jih je predpisal zdravnik. Po dveh tednih je moral Marko na kontrolni pregled k zdravniku, vendar je pri tem potreboval pomoč. Gospa Vesna mu je pomagala, da se je odpravil in ga odpeljala k zdravniku ter nazaj domov. Četrti teden je Marko že bistveno okreval in gospa Vesna je zaključila s pomočjo.

Marko je s pomočjo gospe Vesne premostil hudo bolezen in počasi okreval.

Zavarovanje pomoč na domu vam zagotavlja tudi 24-urno zdravniško asistenco, ki vam omogoča telefonski posvet z zdravnikom glede vaših zdravstvenih težav. V času zavarovalnega primera lahko zdravnika pokličete 24 ur na dan in 7 dni v tednu.

Barbarin primer

Barbara je bila huje poškodovana v prometni nesreči. Zaradi pretresa možganov, zloma desne noge in poškodbe rame je bila v bolnišnici skoraj 10 dni. Ves čas so jo obiskovali mož Gregor ter njuna dva otroka. Barbara in Gregor sta se zavedala, da bo po odpustu iz bolnišnice Barbara še nekaj časa težko skrbela sama zase in za družino, Gregor pa zaradi obveznosti v službi ne bo mogel biti cel dan ob njej. Poklicala sta asistenčni center Vzajemne in se dogovorila, kakšno vrsto pomoči Barbara potrebuje.

Skupaj so sestavili načrt pomoči na domu. Barbara je po odhodu iz bolnišnice lahko brezskrbno nadaljevala okrevanje v domačem okolju. Kljub temu, da ji je pri tem pomagala družina, je bila prvih nekaj tednov pomoč, ki jo je zagotavljala gospa Janja neprecenljiva. Gregor je zaradi zagotovljene pomoči lahko brezskrbno opravljal svoje delo. 

Barbara je imela v prvem tednu okrevanja hude bolečine, kljub rednemu jemanju predpisane protibolečinske terapije. Za nasvet je večkrat po telefonu povprašala zdravnika, ki ji je glede na potek zdravljenja in predpisano terapijo svetoval in pomiril njene skrbi. Tri tedne kasneje Barbara ni več potrebovala pomoči, saj je njeno okrevanje lepo napredovalo. Celotna družina pa je, kljub težki nesreči, prav zaradi pomoči na domu, ta čas uspešno premostila.

Markov in Barbarin primer sta le informativne narave, za lažjo predstavo o tem, kako zavarovanje deluje v praksi.

Hitra in enostavna sklenitev preko spleta. Priznamo vam 3 % popust!

Skleni zavarovanje