Skleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje pravi čas!

Si dopolnil 26 let ali se prijavljaš na zavod za zaposlovanje? Ti je potekel status dijaka ali študenta? Potem si med tistimi, ki potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Zakaj bi dopolnilno zavarovanje sklenil ravno pri Vzajemni?

  • ker je premija ugodna in vam pri sklenitvi preko spleta omogočamo 3 % popust na mesečno premijo (mesečna premija s popustom za sklenitev preko spleta znaša 34,60  €), 
  • ker se kot zavarovanec Vzajemne lahko brezplačno vključiš v program Varuh zdravja in koristiš cel kup ugodnosti,
  • ker z vključitvijo v Varuh zdravja prejmeš res hudo majico Vzajemna in še dobroimetje v višini 15 EUR za zavarovanja Vzajemne s trajanjem 12 mesecev ali več (z izjemo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanje ter zavarovanja Tujina) plus 10 % popusta za zavarovanje Tujina Multitrip. Če to vse skupaj ni kul ...

Zakaj osnovno zavarovanje ni dovolj?

Ker ti osnovno zdravstveno zavarovanje krije le del stroškov zdravstvenih storitev, ostalo pa je treba (drago) doplačati. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ti krije razliko ali del razlike stroškov do polne vrednosti standarda zdravstvenih in z njimi povezanih storitev nad deležem, ki ga krije obvezno zdravstveno zavarovanje.

To pomeni, da v primeru, če zboliš oz. se poškoduješ in potrebuješ zdravniško pomoč, moraš brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja del stroškov zdravstvenih storitev plačati kar iz svojega žepa. Kot da nesreča ni dovolj, te doleti še dodaten strošek!

Na kaj moram biti še pozoren, ko sklepam dopolnilno zavarovanje?

Zavarovanje skleni v roku enega meseca od dne, ko postaneš zavezanec ali zavezanka za doplačila (to pomeni, da zavarovanje potrebuješ). Drugače imaš po zakonu trimesečno čakalno dobo.

Zakon poleg tega predpisuje še 3 % pribitek na premijo za vsako nezavarovano leto. Birokracija! Če vmes dobiš status študenta nazaj, ti lahko za določen čas uredimo mirovanje zavarovanja (kar pomeni, da ga to obdobje ne plačuješ). Če se status zopet prekine, pa zavarovanje hitro in enostavno vzpostavimo nazaj.

Zavarovanje za študente, ki nimajo statusa

Če si izgubil status študenta, skleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje, da ne bo panike, ko boš potreboval zdravnika. Ko status pridobiš nazaj, prinesi potrdilo, mi pa ti uredimo mirovanje, da zavarovanja ne boš plačeval po nepotrebnem.

Skleni zavarovanje preko spleta s 3 % popustom sedaj

Skleni zavarovanje