KRIOTERAPIJA

Termin ponudbe: 08.11.2018 - 31.01.2020

Vsi zavarovanci Vzajemne, ki ste vključeni v program Varuh zdravja, lahko v KRIO Ljubljana koristite naslednje ugodnosti:

 1. 5 + 1 krioterapij za ceno 100€ (1 krioterapija gratis)
 2. 10 + 2 krioterapij za ceno 200€ (2 krioterapiji gratis)

 KRIOTERAPIJA

Brez strahu preko mraza do boljšega počutja.
Do boljših dosežkov za športnike in rekreativce.
Za vsakogar.

KAJ JE KRIOTERAPIJA

Krioterapija predstavlja terapijo s hlajenjem telesa. Krioterapevtske komore so bile prvotno izdelane v namen zdravljenja medicinskih težav, kot so multipla skleroza in revmatoidni artritis, kasneje pa so metodo začeli uporabljati v vrhunskem športu, rekreaciji in lepotni industriji.

Krioterapija izboljšuje splošno počutje, pospešuje metabolizem, saj telo v eni terapiji porabi preko 400 kalorij, lajša tudi bolečine v sklepih in mišicah. Skrajšuje regeneracijski čas, zato je idealna rešitev za športnike, ob tem pa poskrbi za sproščanje hormonov, ki pozitivno vplivajo na vaše telo in zdravje.

KAKO UČINKUJE

Gre za ohlajevanje telesa v kriokomori, kjer se temperatura v pol minute spusti na -140 do -160 stopinj, s tem pa se površina kože ohladi na temperaturo blizu ledišča, ne da bi se pri tem podhladilo tkivo v globini telesa. Terapija traja dve minuti in pol, v tem času pa se kri umakne v notranjost in k notranjim organom in s tem se nezaželene snovi iz mišic in kožnega tkiva umaknejo v notranjost telesa. Rdeče krvničke se obogatijo s kisikom, sprostijo se encimi, medtem ko toksine splakne iz perifernih tkiv.

Po končni terapiji se s kisikom, endorfini, noradrenalinom in adrenalinom obogatena kri se vrne v periferna, mišična tkiva in tkiva ob sklepih, kar zagotavlja lajšanje bolečin in vnetnih procesov. Zavira in ustavlja vnetne procese v sklepih in spodbuja produkcijo kolagena, zaporedne terapije zmanjšujejo simptome vnetij in pospešujejo celjenje ter zmanjšujejo otekline po poškodbah.

POTRJENI  POZITIVNI  UČINKI  KRIOTERAPIJE

 • omogoča hitrejšo regeneracijo po fizičnih naporih (in zmanjšuje nastanek mlečne kisline)
 • zmanjšuje nastanek mlečne kisline (bi zgornja dva združil?!)
 • poskrbi za hitrejše okrevanje po akutnih in kroničnih športnih poškodbah
 • pospeši regeneracijo pri vnetju mišic in bolečinah vseh vrst
 • napolni nas z energijo in tako prežene kronično utrujenost
 • stimulira imunski sistem ne glede na starost in s tem izboljšuje zdravje
 • zmanjšuje preobremenjenost / izgorelost telesa
 • izboljšuje delovanje vseh sistemov našega telesa, tudi delovanje ožilja
 • čas okrevanja po operativnih posegih se z uporabo krioterapije skrajšuje
 • na težave z artrozo in artritisom ima pozitiven vpliv
 • aktivira mikrocirkulacijo in presnovne procese
 • odpravlja težave pri vseh vrstah kože
 • poskrbi za sprostitev, s čimer stres počasi izhlapi s telesa

Način uveljavljanja ugodnosti

 1. Zavarovanec Vzajemne, ki se vključi v progam Varuh zdravja (v nadaljevanju Program), storitev plača po pogojih, kot so navedeni v ponudbi, in neposredno izvajalcu. Vzajemna pri tem ne prevzema nikakršnih finančnih obveznosti.
 2. Popusti se med seboj ne seštevajo.
 3. Zavarovanec za izbrano ugodnost opravi predhodno rezervacijo in izvede končno plačilo pri izvajalcu.
 4. Vse navedene cene vključujejo davek na dodano vrednost.
 5. Vzajemna ne odgovarja za morebitne spremembe cen ugodnosti, navedenih na spletni strani www.vzajemna.si, in za morebitne posledice, ki bi iz tega izhajale.
 6. Ugodnosti Programa lahko uveljavljajo vsi zavarovanci, ki imajo pri Vzajemni sklenjeno eno od zavarovanj iz njene ponudbe, s trajanjem enega leta ali več. Pogoj uveljavljanja ugodnosti iz Programa, je poleg sklenitve zavarovanja z ustreznim obdobjem trajanja, tudi vključitev v Program.
 7. Nekatere ugodnosti, objavljene na spletni strani www.vzajemna.si, pod določenimi pogoji veljajo tudi za tiste fizične osebe, ki niso zavarovanci Vzajemne, pri čemer so te ugodnosti posebej označene, prav tako pa so posebej določeni tudi pogoji, na podlagi katerih lahko  ugodnosti koristijo tudi tiste osebe, ki niso zavarovanci Vzajemne.
 8. Ugodnosti, ki so navedene na spletni strani, zavarovanci Vzajemne uveljavljajo s kartico Vzajemne (v nadaljevanju kartica), ki jo zavarovanci prejmejo ob vključitvi v Program. Kartica ni prenosljiva in se glasi na ime in priimek zavarovanca.
 9. Ugodnost velja za osebe, ki so se vključile v Program in za njihove družinske člane, ob predložitvi kartice.
 10. Ugodnost velja v obdobju od 8. 11. 2018 do 31. 01. 2020 oziroma v obdobju, navedenem na ponudbi.
 11. V program Varuh zdravja se lahko brezplačno vključite preko spletne  strani Vzajemne, na brezplačni telefonski številki 080 20 60 ali v poslovalnicah Vzajemne.

Nazaj na seznam