KRIO TERAPIJA CELJE

Termin ponudbe: 01.04.2019 - 31.01.2020

Vsi zavarovanci Vzajemne, ki ste vključeni v program Varuh zdravja, lahko v KRIO Celje koristite naslednje ugodnosti:

 • Prvi obisk za ceno 20,00 €. V kolikor pripeljete naslednjič še prijatelja, lahko oba koristita obisk vsak za ceno 20,00 €.
 • 5 + 1 krioterapij za ceno 150,00 € (ugodnost za člana 1 krioterapija dodatno)
 • 10 + 2 krioterapij za ceno 250,00 € (ugodnost za člana 2 krioterapiji dodatno)

KRIO TERAPIJA CELJE

Hitro do boljšega počutja, hitrejše regeneracije ter nege telesa!
Več si lahko preberete na spletni strani www.krio.si kjer dobite vse informacije kako je potrebno urediti rezervacijo termina, ki je potrebna pred vsakim obiskom.

KAJ JE KRIOTERAPIJA ?

Krio terapija je novost na področju regeneracije, boljšega počutja in lepote, pri katerem v za to posebni komori telo ohladimo na temperatura od -140 do -160 °C. Komora ohlaja celotno telo, razen glave, ki je pri postopku ves čas zunaj komore. Postopek traja od 2 do 3 minute, ob tem pa je oseba ves čas pod nadzorom operaterja, ki spremlja postopek in komunicira z osebo v komori.

KAKO DELUJE?

Zaradi izpostavljenosti hladni temperaturi telo po pribljižno 1 minuti sproži reakcijo pri kateri se kri umakne v notranjost telesa in k notranjim organom, pri čemer se tudi neželene snovi (toksini) iz mišic in kožnega tkiva umaknejo v notranjost telesa. Ob tem se rdeče krvničke obogatijo s kisikom, sprostijo se encimi, strupene snovi se izplaknejo iz perifernih tkiv. Po končani terapiji, ko oseba zapusti komoro, se v telesu sproži še t.i. vazodilatacija, pri čemer se v mišična tkiva in tkiva ob sklepih vrne kri, ki je obogatena s kisikom, endorfini (t.i. hormoni sreče), noradrenalinom ter andrenalinom. Osebe se zato po fizičnih in mentalnih naporih (npr. stresu) počutijo regenerirane in sproščene.

V KRIO komoro oseba vstopi v spodnjem perilu in po uporabi ni potrebe po brisanju z brisačo, saj sistem ne povzroča vlage na telesu.

KAKŠEN JE OBČUTEK?

Ljudje, ki niso nikdar preizkusili te metode imajo večkrat pomisleke ob misli na ohladitev telesa na temperaturo od -140 do -160 °C. Vendar gre v resnici za hlad, ki se občuti drugače kot če bi goli ležali na snegu. Zaradi suhega zraka, ki deluje zgolj na površini telesa, oseba ne občuti terapije kot nekaj neprijetnega, ampak prav nasprotno. Po terapiji se tako oseba počuti sveža, spočita polna energije in zadovoljstva.

VARNOST

Za varnost skozi celotno terapijo je poleg osebe, ki nadzoruje sam postopek in je za to usposobljena, v uporabi tudi računalniški sistem, ki je vgrajen v samo komoro. Računalnik skrbi, da se temperatura pravilno razporeja skozi celoten postopek in se tako doseže maksimalen možni efekt terapije glede na dane pogoje. Obenem računalnik preko zunanjih senzorjev (vsebnost kisika v prostoru, pritisk v komori) nadzoruje samo delovanje. Poleg tega ima oseba, ki nadzoruje sam postopek možnost tudi ročne blokade, ki v isti sekundi izklopi celoten sistem.

Vsekakor pa je potrebno poudariti, da gre sistem, ki je plod slovenskega proizvajalca in je v uporabi že od leta 2015 na preko 3.000 terapijah, ki so potekale vedno brez težav.

POZITIVNI UČINKI

Glede na pričevanja uporabnikov in različnih strokovnjakov (npr. fizioterapevtov ter kondicijskih trenerjev) se KRIO terapija priporoča:

• za regeneracijo telesa po športnih treningih ali drugih fizičnih naporih (zmanjševanje mlečne kisline),
• za hitrejše okrevanje po akutnih in kroničnih športnih poškodbah,
• za regeneracijo po vnetju mišic in pri bolečinah vseh vrst,
• za odpravo kronične utrujenosti, saj nas napolni z dodatno energijo,
• za stimulacijo imunskega sistema in s tem izboljšanje splošnega zdravja,
• za zmanjševanje preobremenjenosti / izgorelosti telesa (t.i. managerski sindrom pregorelosti),
• za izboljšanje delovanja našega telesa ter ožilja,
• za skrajšanje časa okrevanja po operativnih posegih,
• za odpravo težav z artrozo in artritisom,
• za aktiviranje mikrocirkulacije in presnovnih procesov,
• za izboljšanje spanca,
• za odpravljanje težav pri vseh vrstah kože (luskavica, dermatitis, akne).
• … (in mnogo drugih)

ZA KOGA JE PRIMERNA

Čeprav je bila KRIO terapija v osnovi razvita za pomoč pri regeneraciji športnikov, se v današnjem času uporablja tudi v širšem smislu. Metodo so prvič uporabili na Japonskem že leta 1980. Da hlad zmanjšuje bolečino, pa je znano že od veliko prej. Na krioterapijo prisega mnogo znanih osebnosti, kot so Daniel Craig, Cristiano Ronaldo, Neymar Jr., Floyd Maywether, Demi Moore, Alicia Keys, Jennifer Aniston itd. Pri nas to metodo uporabljajo v nekaterih vodilnih nogometnih klubih. Mnogo vrhunskih športnikov to metodo uporablja kot podporo pri treningu. Kot pa je tudi pri drugih metodah regeneracije priporočljivo, se tudi tukaj uporablja pravilo zmernosti (ter zdrave pameti).

Zato se odsvetuje uporaba osebam, mlajšim od 10 let, nosečnicam, osebam s kroničnimi obolenji srca ter ožilja ali povišanim krvnim tlakom (180/100), po možganski kapi, s povišano telesno temperaturo, tuberkulozo, osebam z malignimi tvorbami ter osebam z intoleranco na mraz. Krio komoro naj ne uporabljajo osebe, ki imajo kakršnekoli silikonske vsadke. Pred vstopom v krio komoro naj se ne nanaša na telo kakršnekoli kreme.

Pred vstopom v komoro morajo osebe odložiti vse kovinske predmete (pircing, ogrlice, prstane, ure, zapestnice, očala).

V kolikor ste v dvomih, se vedno posvetujte z upravljalcem KRIO komore, ki ima dovolj izkušenj ter znanja, da vam bo pravilno svetoval.

Način uveljavljanja ugodnosti

 1. Zavarovanec Vzajemne, ki se vključi v progam Varuh zdravja (v nadaljevanju Program), storitev plača po pogojih, kot so navedeni v ponudbi, in neposredno izvajalcu. Vzajemna pri tem ne prevzema nikakršnih finančnih obveznosti.
 2. Popusti se med seboj ne seštevajo.
 3. Zavarovanec za izbrano ugodnost opravi predhodno rezervacijo in izvede končno plačilo pri izvajalcu.
 4. Vse navedene cene vključujejo davek na dodano vrednost.
 5. Vzajemna ne odgovarja za morebitne spremembe cen ugodnosti, navedenih na spletni strani www.vzajemna.si, in za morebitne posledice, ki bi iz tega izhajale.
 6. Ugodnosti Programa lahko uveljavljajo vsi zavarovanci, ki imajo pri Vzajemni sklenjeno eno od zavarovanj iz njene ponudbe, s trajanjem enega leta ali več. Pogoj uveljavljanja ugodnosti iz Programa, je poleg sklenitve zavarovanja z ustreznim obdobjem trajanja, tudi vključitev v Program.
 7. Nekatere ugodnosti, objavljene na spletni strani www.vzajemna.si, pod določenimi pogoji veljajo tudi za tiste fizične osebe, ki niso zavarovanci Vzajemne, pri čemer so te ugodnosti posebej označene, prav tako pa so posebej določeni tudi pogoji, na podlagi katerih lahko  ugodnosti koristijo tudi tiste osebe, ki niso zavarovanci Vzajemne.
 8. Ugodnosti, ki so navedene na spletni strani, zavarovanci Vzajemne uveljavljajo s kartico Vzajemne (v nadaljevanju kartica), ki jo zavarovanci prejmejo ob vključitvi v Program. Kartica ni prenosljiva in se glasi na ime in priimek zavarovanca.
 9. Ugodnost velja za osebe, ki so se vključile v Program in za njihove družinske člane, ob predložitvi kartice.
 10. Ugodnost velja v obdobju od 1.04.2019 do 31. 01. 2020 oziroma v obdobju, navedenem na ponudbi.
 11. V program Varuh zdravja se lahko brezplačno vključite preko spletne  strani Vzajemne, na brezplačni telefonski številki 080 20 60 ali v poslovalnicah Vzajemne.
 12. Morebitne omejitve pri uporabi storitve so navedene in si jih mora zavarovanec prebrati pred rezervacijo termina.

Nazaj na seznam