• Uskladitev premij z rastjo odhodkov za zdravstvo

  25.01.2019

  Zaradi rasti stroškov za zdravstvene storitve in s tem višjih odhodkov v zdravstvu mora Vzajemna z marcem uskladiti premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Polna mesečna premija brez popusta bo znašala 31,97 evra, s triodstotnim popustom pa 31,01 evra.

 • Vzajemko obiskal otroke na Debelem rtiču

  09.07.2018

  Prvi teden v juliju je potekala zdravstveno terapevtska kolonija na Debelem rtiču za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo. Tam so preživeli čudovitih sedem dni ob morju, obiskala pa jih je tudi maskota Vzajemko. Letovanje je potekalo v organizaciji društva Sonček Maribor, na pomoč pa je s finančnimi sredstvi priskočila Vzajemna.

 • Vzajemna zaradi ponovnega dviga cen zdravstvenih storitev v uskladitev premij in spodbujanje preventive

  23.03.2018

  Premija dopolnilnega zavarovanja še vedno najnižja med vsemi ponudniki

  Vzajemna bo z majem 2018 premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja uskladila z rastjo stroškov za zdravstvene storitve. V letu 2017 je namreč po prvih nerevidiranih rezultatih zabeležila več kot 5 milijonov izgube pri teh zavarovanjih, ministrstvo za zdravje pa je z letošnjim letom povišalo cene zdravstvenih storitev za 5 odstotkov.

 • Vzajemna z največjo slovensko spletno telovadnico

  13.10.2017

  Vzajemna zdravstvena zavarovalnica je danes predstavila največjo spletno telovadnico Varuh zdravja, s pomočjo katere omogoča brezplačno vadbo pod vodstvom izkušenih trenerjev kar v udobju svojega doma. V telovadnici, ki je dostopna na spletnem naslovu www.varuhzdravja.si, je mogoče izbirati med različnimi vrstami splošnih vadb, pilatesom, jogo, aerobiko in funkcionalnimi vadbami.

 • Odhostaj od mame: bo Matevžu iz filma Pr´Hostar končno uspelo zapustiti mamo?

  29.09.2017

  Najbolj priljubljeni slovenski film vseh časov je dobil nadaljevanje. In ne samo to, odslej ga lahko soustvarjajo kar njegovi gledalci. Vzajemna je namreč mladim dala moč, da prek posebne spletne strani in Facebooka glasujejo, kako naj Matevž ravna, da bi se osamosvojil od svoje mame.

 • Z avgustom premija pri Vzajemni 28,82 evra

  23.06.2017

  Premija dopolnilnega zavarovanja še vedno najnižja med vsemi ponudniki

  Vzajemna zdravstvena zavarovalnica bo prvič po letu 2012 in po znižanju premije v 2014 z avgustom povišala premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Ta bo po novem znašala 28,82 evra oziroma z najvišjim zakonsko dovoljenim popustom 27,96 evra in bo še vedno najnižja med ponudniki. Vzajemna je zadnji dve leti vse višje odhodke za zdravstvene storitve uravnavala z doslej ustvarjenimi rezervami iz presežkov, vendar stroški za zdravstvo še vedno naraščajo, prav tako je napovedana rast v letošnjem letu.

 • Zdravstvena polemika o dolgih vrstah in reformi – še zdaleč ni vse v denarju

  07.04.2017

  Na posvetu Zdravje v čakalni vrsti so domači in tuji strokovnjaki govorili o slovenskem zdravstvu v primerjavi z drugimi državami, obvladovanju čakalnih dob, zdravstveni reformi, organiziranosti in poslovanju zasebnega zdravstva, pa tudi o digitalizaciji v zdravstvu.

 • Kdo bo najboljši mladi voznik ali voznica v Sloveniji?

  08.03.2017

  Vzajemna zdravstvena zavarovalnica se je priključila projektu Najboljši za volanom, v okviru katerega bodo v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije in drugimi partnerji izbrali najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji. Gre za preventivno-izobraževalni projekt, v katerem bodo s serijo izbirnih teoretičnih testov in praktičnih tekmovanj na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem naziv Najboljši za volanom junija podelili tistemu mlademu vozniku oziroma voznici, ki bo poleg znanja cestnoprometnih pravil in poznavanja avtomobilizma ter avtomobilske tehnike pokazal tudi največ znanja, spretnosti in talenta pri varni vožnji avtomobila, ukrepanju v primeru prometne nesreče in poznavanju postopkov izvajanja prve pomoči.

 • Vzajemko obiskal otroke na zimovanju

  23.02.2017

  Otroke, ki počitniški teden preživljajo na zimovanju v Vili Šumici v Kranjski Gori, je obiskal Vzajemko. Počitnice je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje s pomočjo donacije Vzajemne omogočila tudi otrokom iz socialno šibkih družin.

 • Izjava za javnost Nadzornega sveta Vzajemne

  27.01.2017

  Ministrica za zdravje in nekdanja predsednica uprave Vzajemne Milojka Kolar Celarc je v včerajšnji Tarči na TV Slovenija izjavila, da je morala leta 2013 z Vzajemne oditi, ker naj bi »predlagala znižanje premije«. V nadzornem svetu to izjavo najostreje zavračamo, saj ni resnična in ni prav, da nekdo na izvršilni funkciji in na tako občutljivem področju, kot je zdravstvo, tako manipulira z javnostjo. Nadzorni svet ni nikoli prejel njenega predloga za znižanje premije.


Več novic