Vzajemna je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije na Pediatrično kliniko v Ljubljani pripeljala na obisk prvega od decembrskih dobrih mož – svetega Miklavža. Skupaj s spremstvom angelov in kranjske čebelice je razveselil in obdaril skoraj 250 otrok, ki so trenutno tam hospitalizirani ali se zdravijo ambulantno.

Vsakemu od njih je sveti Miklavž prinesel dva para slovenskih bombažnih nogavičk z izvezenim motivom kranjske čebele ter igračo, primerno njihovi starosti. Otroke, ki se zaradi bolezni niso mogli pridružiti veselemu rajanju v avli klinike, pa je sveti Miklavž s spremstvom obiskal in obdaril v bolniških sobah ter jim tako vsaj za nekaj trenutkov iz misli odrinil skrbi in bolečine ter na obraz priklical nasmeh in veselje.

miklavz1

Srečanju otrok, njihovih staršev in osebja klinike so se pridružili direktorica Pediatrične klinike mag. Biserka Marolt Meden, direktor trženja Vzajemne Dimitrij Šulin, direktorica službe za odnose z javnostmi Vzajemne Petra Juvančič ter predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.

miklavz4
Pobuda za tak način obdarovanja je nastala v Čebelarski zvezi Slovenije, brez oklevanja pa so se jim pridružili tudi v Vzajemni zdravstveni zavarovalnici.

 


Nazaj na seznam